фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня


Тази приятна, но скучновата спалня е трансформирана в романтичен будоар, само с помощта на малко цвят и ефектни аксесоари. Трансформацията е направена на етапи, всеки от които сам по себе си представлява отделен интериор.


Стъпка 1: Приятна, но еднообразна атмосфера

Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня
 
Макар интериорът й да е по-скоро невзрачен, отколкото стилен, тази спалня има голям потенциал, който обаче не е развит максимално. Бежовата палитра на помещението, например, е чудесна основа, откъдето да започне трансформацията на дизайна. Обзавеждането също е много качествено и може да се използва в интериора – леглото,  нощните шкафчета и скринът са в отлично състояние и значителен потенциал.


Стъпка 1: Завивки в бежово

Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Завивките върху леглото, както и кувертюрата, са в неутрални нюанси – бяло, какаово и бежово, с акценти в пурпурно. Тези акценти са чудесно вдъхновение за новата палитра на спалнята. Не трябва да се забравя също, че смяната на спалното бельо и останалите материи в интериора е един от най-лесните начини да се освежи дизайнът, без да се харчат излишни средства.


Стъпка 1: Щори и драперии

Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Семплите бамбукови щори на прозорците са допълнени с деликатни драперии в мек бежов нюанс. Драпериите играят по-скоро декоративна роля, а щорите контролират достъпа на светлина към помещението. Те са стилен и екологичен акцент в интериора на спалнята, а цветът им координира с основната палитра на стаята.


Стъпка 2: Повече цвят

Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Във втория етап се добавя основният цвят – тук това е мекият люляков оттенък на лилавото. Той се съчетава чудесно с нюансите от старата палитра – бежово и кафяво (дървесните тонове). Огромният бежов килим, покриващ целия под, е махнат и на негово място е монтиран ламиниран паркет от светла черешова дървесина. Вместо това, до леглото е поставено малко килимче, което служи като декоративен акцент.


Стъпка 2: Скрин за пример


Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Боядисаният в неутрален кремав нюанс скрин е обработен със специална техника на боядисване, чрез която върху повърхността му се имитира дървесна шарка. Така мебелът изглежда така, сякаш е направен от необработена дървесина, покрита само със слой лак. По този начин скринът се окомплектова с дървеното легло и с новата подова настилка – ламинираният паркет. Върху него са подредени две еднакви настолни лампи с прозрачна стъклена основа и семпъл абажур, които играят ролята на ненатрапчив акцент. Неголямото огледало върху стената пък разпръсква светлината настрани и създава усещането за повече пространство в спалнята.


Стъпка 2: Ефектни завеси


Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Бамбуковите щори и деликатните драперии са заменени с дълги до пода завеси в пурпурно. Те добавят мек акцент и елегантност към интериора на спалнята и допълват люляковата палитра на помещението. Завесите са едноцветни, без излишни шарки, за да могат да изпъкнат шарките на дървесината върху други детайли на дизайна.


Стъпка 3: Мечтаният интериор

Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Третият етап придава завършеност на интериора в спалнята. Дизайнът е стилен и луксозен, без да изглежда твърде кичозен или претрупан. Цветовете и детайлите съчетават луксозната чувственост на материите с наситеното излъчване на цветовете. Върху едната стена, между двата прозореца, е поставен акцентен тапет в наситени цветове, който се откроява на фона на люляковите стени. Върху ламинираната подова настилка пък е поставено светло килимче с деликатна декорация.


Стъпка 3: Аксесоари


Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Бляскави и ефектни, сребристите детайли в интериора допълват чудесно пурпурната палитра на спалнята и подчертават усещането за лукс. Като добавка, те отразяват светлината в помещението и я разпръскват из интериора, като по този начин създават илюзията за повече пространство. Малкото правоъгълно огледало над скрина, например, е заменено с кръгло огледало в ефектна рамка, наподобяваща слънце, което добавя щипка усещане за ар деко.


Стъпка 3: Блясък в дизайна

Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

Отразителните сребристи повърхности могат да се намерят из цялото помещение – нощната масичка например е освежена с огледална облицовка, а върху нея е поставена ефектна настолна лампа с огледална основа и наситено син абажур. Съчетанието между сребристи детайли и такива в люляково е много приятно, а неутралните дървесни нюанси балансират силния характер на основните нюанси.


Стъпка 3: Декоративен параван за интериора

Трансформация в 3 стъпки: Романтична спалня

За да се обособят отделни сектори в иначе просторната спалня, в интериора е добавен многофункционален детайл – неголям параван от три части, решен в сребристо и пурпурно. Той се съчетава чудесно с луксозните завеси и с мекия лилав нюанс на тапицерията на удобното кресло до прозореца. Параванът може да се използва във всяка част на стаята – той може да блокира част от светлината през прозорците, да осигури уединение и да скрие безпорядъка.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, спалня, декорация, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg