фирми продукти
представяме
работа
 
2 хитри идеи за домашния офис

Малко са хората у нас, които могат да си позволят лукса да отделят в дома си специално помещение за работен кабинет. Ако се налага да работите или учите вкъщи, но нямате достатъчно място, за да оформите специален кът или помещение за целта, ето две лесни идеи. Тяхната практичност се състои в това, че те са гъвкави като дизайн и са компактни като решение – когато не се използват, те се превръщат в обикновен шкаф, без да заемат допълнително място в дома.


1. Офис в шкаф

За този работен кът Ви е достатъчен един ъгъл в спалнята, всекидневната и дори в кухнята. Издърпайте един стол, може и сгъваем такъв, и Вашият кабинет е готов. И всичко това – в един малък шкаф, които се вмества плътно до стената.

 2 хитри идеи за домашния офис

За проекта може да бъде използван всеки  шкаф, който има подходяща за работен плот вратичка, която се отваря в посока надолу. Вратичката може да се подсили допълнително с метални панти – отвътре или отвън, за да издържи тежестта на работните вещи. Част от тях могат да се съхраняват в самия шкаф, когато той не се използва, а други можете да съхранявате на друго място или в допълнителни кутии, подредени до шкафа.

 2 хитри идеи за домашния офис

Поставете компактния работен кабинет до прозорец – ако той е поставен в някой тъмен ъгъл или се налага да работите вечерта, можете да монтирате стенна лампа или поставка върху шкафа, на която да окачвате стандартна подвижна лампа за бюро.

 2 хитри идеи за домашния офис

В предната част на работното бюро, точно над вратичката, можете да монтирате метален лост за окачване на бележки, снимки и схеми (чрез метални клипсове за завеси). Вертикално можете да монтирате други лостчета или към дървени раделители, чрез които да организирате по-добре папките и документите си, без да губите ценно място в шкафа.

 2 хитри идеи за домашния офис

В долната част на шкафа могат да се съхраняват папките с документи, кошчето за смет и офис аксесоарите. А когато свършите работата, трябва само да затворите вратичките на шкаф и всичката неразбория се скрива от погледите.


2. Офис във всекидневната

Ако прекарвате часове във всекидневната или кухнята, прегънати над документите в неудобна поза на канапето, ето едно бързо решение. Използвайте един от шкафовете, за да съхранявате работните вещи и аксесоари, а като работно бюро можете да използвате масата за хранене или масата в кухнята. Ако разполагате с подходящ по форма и размери шкаф, той също може да играе ролята на бюро. Тук работният кът е разположен точно до пейката под прозореца, която пък е чудесно място за отмора между задълженията.

 2 хитри идеи за домашния офис

Документите могат да се съхраняват в кутии, обозначени с етикети, а офис аксесоарите – в отворени кутии. В шкафа може да се постави дори малък принтер, стига да осигурите достъп до електричество (може да прекарате кабела през дупка, направена встрани на шкафа).

 2 хитри идеи за домашния офис

За работния кабинет може да използвате и съседните шкафове – тук например комфортната пейка съхранява част от документите, скривайки ги от погледите под седалката.

 2 хитри идеи за домашния офис

Организирайте чекмеджетата на работния шкаф, като поставите в тях разделители. Така ще подреждате и намирате вещите си много по-лесно. Раделителите можете да закупите готови от специализираните магазини или да си направите такива по мярка от шперплат или цветен картон.

 2 хитри идеи за домашния офис




Източник: marthastewart.com







25 октомври 2012 13:45 | отговор
От: comfort.bg
Здравейте, статията e преводна и не е с рекламна, а с информационна цел. Ако се интересувате от повече подробности, вижте сайта, даден като източник. Не е сигурно дали продуктите се предлагат на нашия пазар.
25 октомври 2012 13:41 | контакти
От: Elena
сега ако кажете и откъде можем да си купим такъв )))
23 октомври 2012 12:44 | Офис шкаф
От: VALENTINA VASILEVA
Много практично , точно такъв ми трябва
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, офис, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg