фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Интериорът на малкия, но стилен апартамент е освежен с комбинация от цвят и хитри решения за дизайна. Скучната бежова палитра отстъпва място на свежи цветове с наситен характер, които създават усещане за повече простор


Преди: Бежова палитра

 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Макар и малък, този компактен апартамент има огромен потенциал – той притежава качествена дървена настилка, изобилие от светлина, красива камина и отворено стълбище. Неговите недостатъци са белите стени и скучният дизайн на обзавеждането, решено основно в неутрални оттенъци.


След: Цветен характер

 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Без да се харчат излишни средства, апартаментът е преобразен в свежи цветове. Съчетанието между светлосиньо, ванилово, зелено и оранжево създава настроение във всекидневната, без да бъде твърде натрапчиво и кичозно. Фокусна точка в интериора е камината, която в топлите месеци изпълнява ролята на витрина за декорацията.

 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Стените са решени в мек ванилов нюанс, като една от тях е превърната в акцент чрез наситено синьото. Зеленото и оранжевото пък са добавени чрез аксесоарите. Красивата картина на стената зад канапето е ефектен акцент, който не само добавя допълнителен цвят, но и обединява визуално всички детайли в интериора.


Ефектна декорация на прозорците


 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Обикновено над камината се поставя красива картина или декорация, която изпъква на фона на стената. В този интериор обаче, над камината има малък прозорец. За да се съчетаят практичността на щорите и красотата на картините, декорацията върху прозореца представлява полупрозрачна щора в кремаво, с деликатни, но красиви щампи върху нея. Щампите са пришити към основата и представляват изображение на птичка в различни ненатрапчиви нюанси.


Иновативен акцент

 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Старият глобус  може а се превърне в ефектен акцент за интериора – достатъчно е той да се пребоядиса и допълни с малко цветна хартия. Върху основата на глобуса са залепени с лепило за декупаж цветни парчета декоративна хартия, изрязани по контурите, а отгоре са нанесени няколко слоя от същото лепило, които да запечатат декорацията.


Свежи аксесоари

 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Лесни за направа, тези декоративни възглавнички са чудесно допълнение към канапето във всекидневната. Те са в свежи нюанси и семпла декорация. И най-важното е, че могат да се направят от материали, останали от други проекти, без да се налага да се харчи цяло състояние за тях.


Практични калъфчета за мебелите

 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Калъфчетата за мебели са не само красиви, но и практични – те не само добавят цвят към интериора, но и могат да се махат и почистват, вместо да се налага да се чисти цялата тапицерия на мебелите. В интериора на апартамента са съчетани калъфчета в наситено оранжево, към които са добавени акценти в наситено син цвят, какъвто е това меко одеяло.


Малка трапезария със стил


 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Макар и малка, трапезарията е обзаведена с вкус и внимание към детайла. Палитрата включва оранжево, синьо и кремаво, допълнени от шоколадово и ванилово, което свързва тематично помещението със съседната всекидневна. Обзавеждането се състои от шкаф - бюфет, кръгла масичка и четири стола за хранене. Интересен акцент е полупрозрачният абажур на лампата, който е ушит от рехав плат в цилиндрична форма. Фокусна точка в дизайна са разноцветните завеси, съчетани с практични щори.


Лесно килимче


 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Вместо един голям килим, върху пода на стаята е поставен аксесоар от три тесни, но дълги килимчета от груба материя. Те са в цвят слонова кост и охра, и са прикрепени едно към друго чрез видими шевове по ръбовете. Така полученият аксесоар е интересен и практичен, с възможност към него да се добавят допълнителни парчета плат.


Цветови микс


 Трансформация с цвят: Уютен апартамент

Основните детайли, които поемат ярките нюанси, са бюфетът, стените и завесите. Завесите съчетават няколко нюанса, докато стените и шкафът са в един ярък нюанс – съответно наситено синьо и портокалово. Така се създава ефектен контраст, без да се получава твърде кичозна палитра.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, идеи за дома, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg