фирми продукти
представяме
работа
 
2 лесни идеи за кухненския шкаф

Мястото в кухнята рядко е достатъчно, затова то не трябва да се пропилява лекомислено. Използвайте пълния потенциал на своите шкафове с тези две лесни и бързи идеи. Те са особено подходящи за рафтове с по-голяма височина, които рядко могат да се използват изцяло, а обикновено половината от тях остава празно пространство.


1. Етажирани подвижни рафтчета

Дизайнът на тази поставка наподобява седалките на стадиона и дава възможност да се подредят различни по големина и честота на употреба продукти. При този проект част от пространството под рафтчето се похабява, но пък видимостта и достъпът до продуктите са много по-лесни. Аксесоарът е направен от чамова дървесина 1 x 4 (този размер е в инчове и отговаря на 2.5 х 10 см.), като дължината на чамовите дъски зависи от ширината на Вашия шкаф.

 2 лесни идеи за кухненския шкаф


Как да ги направите:

Средният диаметър на консервите е 7- 8 сантиметра, затова размерите на готовия рафт – 2 х 9 сантиметра, са отлично решение.

1. Срежете вертикалните странични подпори за рафтовете – те трябва да са с дебелина 2.5 сантиметра и ширина 9 сантиметра, а височината им зависи от това колко високи искате съответните нива на аксесоара. Подпорите трябва да са с еднаква височина по двойки, но не е задължително и двата "етажа" да са еднакви високи.

2. Срежете рафтовете до съответната дължина, за да раснат на кухненските шкафове – предварително извадете 10- 12 милиметра, за да ги монтирате по-лесно.

 2 лесни идеи за кухненския шкаф

3. Монтирайте рафтовете към подпорите, като използвате лепило за дърво и малки пирончета. Обработете с шкурка, избършете и по желание боядисайте.


2. Единичен рафт за двустранно ползване

Този проект представлява висок рафт, който може да се използва двустранно. Съдовете и аксесоарите могат да се подреждат под и върху него, като по този начин се спестява значителна част от пространството в шкафа. Той е много лесен за направа, тъй като се състои от три основни детайла, срязани от дървесина или шперплат.

 2 лесни идеи за кухненския шкаф

Този подвижен рафт е сглобен от шперплатова плоскост с размери 1.2 х 28 сантиметра, използвана за основата на рафта, и чамова дървесина с размери 2 х 15 х 28 сантиметра. Освен в кухненските шкафове, този рафт може да се използва и на други места у дома – в гардероба или пък в банята. Той е много полезен за разпределение на големи купчини с предмети, например чинии, като улеснява достъпа до тях.


Как да го направите:


Този рафт се сглобява сходно на етажирания рафт, но тук частите се скрепяват не с пирони, а с винтове за дървесина, за да стане спойката по-стабилна. Размерите на рафта зависят от Вашето желание.

1. Изрежете от шперплат основата на рафта до желаните размери. Облепете по ръбовете с лента фурнир и използвайте макетно ножче, за да срежете излишъка от фурнира.

 2 лесни идеи за кухненския шкаф

2. Срежете двете подпори от чамова дървесина. Захванете основата и едната подпора с метална скоба и пробийте пилотни дупки с дрелка, на местата, на които ще монтирате винтовете, като предварително можете да ги скрепите с лепило за дървесина.

3. Монтирайте винтовете, за да скрепите двете части, основа и подпора, една към друга. Повторете процедурата и с другата подпора, и поставете рафта на желаното място.

 2 лесни идеи за кухненския шкаф



Източник: curbly.com







21 декември 2010 23:18 | idei za kuhnenskia 6kaf
От: polin
perfektna ideia...6te ia priloja s sigurnost...v edna kuhnia prostranstvoto nikoga ne e dostata4no...blagodaria
12 декември 2010 20:22 | Добра идея!
От: Snakov
Благодаря! Направих комбинация от двете идеи: като 1 само с 1 рафче - така може да се използва и мястото отдолу.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, рафтове, идеи за дома, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg