фирми продукти
представяме
работа
 
Нюансите на релаксацията

Макар да обичат ярките цветове, много от нас все пак предпочитат да боядисат спалнята си в неутрални нюанси и не смеят да изберат по-наситен цвят. Страхувайки се да не създадем в интериора твърде ярка и стимулираща атмосфера, която да не ни позволи да релаксираме пълноценно, ние залагаме на сигурните палитри в бяло, кремаво, розово, бежово и синьо. Да създадете деликатно свежа спалня в дома си е по-лесно, отколкото си мислите. Изберете нюанси, които харесвате и които създават настроение.

 Нюансите на релаксацията

Успокояващият ефект на интериора не трябва да е за сметка на стилния дизайн, нито пък обратното. Според специалистите по интериорен дизайн, спалнята може да бъде едновременно интересна като палитра и успокояваща за сетивата. Те съветват да започнете с един силен нюанс, към който да добавите допълващ цвят и да свържете двата нюанса с един неутрален оттенък. По този начин се създава визуална хармония, дължаща се на цветовия баланс, която успокоява сетивата, без да бъде твърде скучна. Можете да разширите палитрата чрез цветни детайли – декоративни възглавнички, картини, лампи и прочее.


1. Релаксация в зелено и синьо


 Нюансите на релаксацията

Най-лесният и евтин начин да добавите цвят в интериора на спалнята е чрез спалното бельо. В тази ефектна спалня основните цветове са синьо, зелено и щрихи в бежово. Леглото, спалното бельо и възглавничките са решени в синьо и бяло, а бежови са завесите и килимът. Стените са основният детайл в интериора – те са решени в два нюанса на зеленото, като от тях е оформена шахматна шарка, която е едновременно ненатрапчива и ефектна.

 Нюансите на релаксацията

Тук два еднакви фотьойла в шведски стил служат не само за сядане, но и за поставяне на сгънатото спално бельо. Те са в цвят каки, който координира с цвета на стените в помещението.


2.  Релаксация във винено, графитено и бяло

 Нюансите на релаксацията

Тази гостна съчетава помещение за сън с всекидневна, затова тя трябва да бъде едновременно свежа и успокояваща. Наситеният цвят бордо върху стените е ефектен, но ненатрапчив, още повече, че той е съчетан с детайли в кремаво, графитено сиво и бежово. Те балансират силния характер на винено червеното, без да отнемат от неговия чар. Канапето, рамките на прозорците, таванът и подовата лампа са контрапункт на наситените стени, като по този начин се създава приятен за окото контраст, без да се предизвиква напрежение на сетивата.
 
 Нюансите на релаксацията

Акцентите в спалнята са в цвят, който координира на основната палитра – ненатрапчиво розово и светлосиво. Те присъстват върху декоративните възглавнички, одеялата и декорацията върху масичката за кафе. Бежовата настилка е чудесен избор за неутрален цвят в палитрата, а материалът (винил) е лесен за почистване и поддръжка.


3. Релаксация в оранжево и шоколадово


 Нюансите на релаксацията

Тази уютна палитра включва топли нюанси на портокаловото и шоколадово кафявото, допълнени от мек крем и керемидено червено. Тя е особено подходяща за студените месеци, защото създава усещане на топлина и слънчеви целувки. Тази атмосфера е подчертана и от използваните материали – дървесина и естествени материи. Тук ролята на неутрален детайл е изпълнявана от килимчето в керемидено.

 Нюансите на релаксацията

Дизайнът е изграден върху уютните нюанси на оранжево, червено и кафяво, но основна фокусна точка в интериора са детайлите. Това са декоративни възглавнички, одеяла, меки материи и керамични акценти. Визуалното разнообразие е осигурено от разнообразието в геометричните форми и текстурите на аксесоарите.


4. Релаксация в жълто и кремаво


 Нюансите на релаксацията

Макар жълтото да е познато като стимулиращ сетивата цвят, той може да е чудесен избор за спалнята, стига да се съчетае с правилните нюанси. Тук иначе неутралната спалня е "подправена" с искрящо жълто, което създава настроени още от сутринта, без да накърнява успокояващата атмосфера в интериора. Силният характер на жълтото е обуздан от детайлите в кремаво и бежово, които балансират ефектното му присъствие. Допълнено от щрихи в абаносово, помещението е превърнато в свеж оазис на спокойствието. Фокусна точка в интериора е ефектният тапет с интересни мотиви в зелено, синьо и червено,  които преливат един в друг на белия фон на тапета.

 Нюансите на релаксацията

Интериорът в спалнята е преобладаващо женствен, без обаче да става сладникав. Съчетанието между жълто, кремаво и ненатрапчиво зелено създава настроение и стилен дизайн. Цветовете на тапета пък са повторени върху кувертюрата на леглото и тапицерията на мебелите, за да се създаде един унифициран дизайн. Не е за пренебрегване и ефектът на разнообразното съчетание между шарки, текстури и материи.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, идеи за дома, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg