фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Вижте няколко вдъхновяващи трансформации на всекидневни, създадени с вкус и внимание към детайлите.


1. Уютна всекидневна (преди)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Преди трансформацията помещението е приятно на вид, но дизайнът му е еднообразен и скучен. Фокусна точка е камината, която се намира в дъното на всекидневната, а мебелите са аранжирано покрай нея.

Уютна всекидневна (след)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Чрез преподреждане на мебелировката се е получил приятен и уютен ъглов кът до прозорците. Огромните прозорци осигуряват много светлина на интериора, а освен това предлагат чудесна гледка навън. Тъй като мебелите са събрани по периферията на стаята, в средата на всекидневната се е обособило огромно свободно пространство за преминаване и за забавления. Целият кът е обособен в едно цяло чрез големия килим в кремаво.


2. Светли нюанси (преди)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Мрачна и скучна, тази всекидневна копнее за повече цвят и светлина. Трансформацията й е направена с малко средства и усилия, като основният подход е да се добави повече светлина и ярки нюанси.

Светли нюанси (след)


Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Всекидневната е освежена с реорганизиране на детайлите, ново разпределение на мебелите, няколко нови аксесоара и боя. Стените са боядисани с приятен жълт оттенък, който координира с цветовете на декоративните възглавнички. Интериорът е обособен чрез неутралното килимче в бежово, кафяво и зелено, което събира цялата палитра на всекидневната.


3. Модерна трансформация (преди)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Тази всекидневна с намира в стара къща, строена в средата на миналия век. Помещението е мрачно и неприветливо, а обзавеждането е изградено от основи.

Модерна трансформация (след)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Камината в стаята е ремонтирана и облицована в графитено. Добавени са мебели с модерен дизайн – ъглов модул с канапе, няколко фотьойла и внимателно подбрани аксесоари. Фокусна точка в интериора е камината, над която е окачена цветна картина в наситени тонове. Помещението е трансформирано и като конструкция, за да се открие гледка към задния двор на къщата. Таванът пък е оформен с дървени греди, така че дневната да прилича на просторна и изпълнена със светлина градинска беседка.


4. Наситени нюанси (преди)


Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Стилната, но обикновена всекидневна разполага с огромни прозорци с изглед към зеленината навън, но дизайнът й не развива пълния й потенциал.

Наситени нюанси (след)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Добавянето на няколко ярки цвята върши чудеса в интериора – тук преобразената камина е превърната във фокусна точка чрез наситено червения нюанс, с който е боядисана фасадата й. Мебелите пък са претапицирани и са аранжирани покрай фокусната точка, създавайки усещане за уют и топлина в интериора. Дървената настилка е оставена непокрита, с изключение на неголямото килимче в какаово, което обединява мебелите в един цялостен кът за отмора и разговори край запалената камина.


5. Домашен офис (преди)


Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Тъй като в къщата няма достатъчно място за домашен кабинет, собствениците решават да оформят кът за работа във всекидневната. Единият ъгъл на помещението е чудесен избор за целта, тъй като е близо до прозореца.

Домашен офис (след)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Семпъл, но много уютен, работният кът е разположен на площ 2.4 х 4 метра и е обзаведен с всичко необходимо за работа. До прозореца е поставено неголямо бюро, а страни има шкаф с рафтове за работните вещи и документите. Върху прозореца е поставена семпла римска щора, чиито цветове координират с тези на стените в шоколадово, на мебелите и на кафявото килимче върху пода.


6. Стилна всекидневна (преди)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Ограничена светлина и сиви стени – това прави тази иначе стилна всекидневна еднообразна и скучна. Още повече, че всекидневната се намира в крайбрежна къща на брега на океана, която би трябвало да е обзаведена в слънчеви цветове и да е обляна от светлина.

Стилна всекидневна (след)


Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Тъмното помещение е трансформирано в истинска лятна резиденция. Стените са решени в бяло и кремаво, а за повече цвят са добавени детайли в абаносово и бордо. Черно-белите акценти пък създават стилен контраст върху мебелите с изчистени линии и елегантен дизайн. Плетеното бежово килимче пък обединява визуално мебелите в кът за разговори, четене и отмора. Прозорците са открити, така че във всекидневната да влиза достатъчно естествена светлина през деня.


7. Светли интериори (преди)

Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Дори най-стилният интериор изглежда мрачен и неприветлив, когато в стаята няма достатъчно светлина – естествена или изкуствена. Тук усещането е допълнено от шоколадовата облицовка на камината, която е твърде тежка като цвят за малкото помещение. Ниският таван също допринася за мрачната и сбита атмосфера в стаята.

Светли интериори (след)


Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Камината е пребоядисана в светлосиво, което деликатно изпъква на фона на искрящо белите стени. Над нея е поставена красива картина с яркожълта рамка, която привлича погледите към себе си. Фотьойлите са организирани така, че да образуват четири лъча около семплата масичка за кафе. Плетените мебели са допълнени от възглавнички от кариран плат в синьо и ванилово. За повече светлина от двете страни на камината са избити два нови прозореца, които подсилват ефектна на светлата палитра. Прозорците са декорирани с обикновени щори, които дават възможност за прецизен контрол върху количеството светлина отвън.


8. Цветна палитра (преди)


Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Обзавеждането на тази всекидневна се състои от вградена камина и два малки прозореца от двете й страни. Целият дизайн на помещението, което се намира в къща от 40-те години на миналия век, трябва да се изгради от основи.

Цветна палитра (след)


Преди & След: 8 очарователни всекидневни

Облицовката на камината е решена в светли тонове на кремавото и е оформена на райета.  Всекидневната е обзаведена с няколко фотьойла в пастелни тонове и малка масичка за кафе. Прозорците от двете страни на камината са разширени значително, за ад осигурят повече естествена светлина в интериора. Светлите нюанси на палитрата пречупват светлината и я разпръскват из помещението.


Източник: myhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, идеи за дома, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg