фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектно гравирано огледало

Превърнете обикновеното огледало у дома в истинско произведение на изкуството, като го декорирате с органични мотиви. За гравиране се използва специален крем за матиране (т.нар. etching cream), който обаче трябва да се третира с особено внимание, тъй като съдържа силна киселина. Инструкции за проекта можете да намерите малко по-надолу.


Гравирано декоративно огледало

 Ефектно гравирано огледало

Едновременно ненатрапчиво и ефектно, гравираното огледало е чудесен акцент за антрето или всекидневната стая. Декорацията има заскрежен ефект, който изпъква приятно на фона на гладката огледална повърхност. По принцип тази техника може да се използва при всякакви стъклени повърхности, но огледалата получават особено ефектен акцент. Тук са използвани ненатрапчиви органични мотиви, но Вие можете да използвате всякакви шарки – нарисувани на ръка или свалени и принтирани от интернет. Вместо тези ботанически мотиви, например, можете да изберете флорални или геометрични шарки, или пък големи точки.


Матирана периферия

 Ефектно гравирано огледало

За да се използва средната част на огледалото по предназначение, декорирайте с матиращ крем само периферията, подобно на декоративна рамка. Повтарящият се мотив обкантва ръбовете на аксесоара, като създава интерес, без да пречи на видимостта.


Декоративен огледален поднос за храна

 Ефектно гравирано огледало

Вместо обикновен акцент, можете да си направите ефектен декоративен поднос, с който да сервирате във всекидневната питиетата и храната на своите гости. За целта срежете или поръчайте на специалист да среже парче огледало, което да е с размери, колкото да пасне на стандартен поднос. С помощта на шаблон (вижте инструкциите по-надолу) нанесете матиращ крем, за да създадете интересни шарки върху повърхността на огледалото. Нематираните сектори ще запазят отразителната си повърхност, което създава интересен контраст. Залепете с подходящо лепило декорираното огледало към вътрешната част на стар поднос за храна.


Ефектни мотиви

 Ефектно гравирано огледало

Ако не желаете да декорирате цялото огледало или да създавате своеобразна рамка, можете да създадете по-деликатен акцент, като направите малка декорация в единия ъгъл на огледалото. Тук например е създаден неголям мотив, наподобяващ клонче или корал, който обхваща ъгъла на огледалото. За да се подчертае красотата на декорацията, тя е допълнена с няколко цветни щрихи с боя за стъкло, нанесена с тънка художническа четка.


Как се матира огледалото?

 Ефектно гравирано огледало

Вижте още проекти с матиращ крем, както и инструкции, тук


Необходими материали:

* огледало с желаната форма и размери
* по желание - самозалепваща се хартия
* по желание – гумен декоративен печат и мастило
* плътна хартия
* макетно ножче
* крем за ецване (матиране)
* четка за боя
* гъбичка


Инструкции:


1. Преди да започнете работа, предпазете работния плот, като поставите отгоре парче хартия или найлон. Почистете добре огледалото и го подсушете. Ако използвате самозалепваща хартия, залепете я върху огледалото и внимателно изгладете повърхността, за да премахнете въздушните балончета. За декорацията можете да използвате декоративен печат и мастило, за да направите върху хартията щампи на желаната гъстота. Друг вариант е да нарисувате на ръка или да свалите от интернет желания мотив.

2. Изрежете с макетно ножче така направените (по избрания начин) декоративни мотиви. Целта е да оформите отвори в шаблона, през които да нанесете матиращия крем, за да оформите желаните мотиви. Когато целият шаблон е готов, изгладете хартията върху повърхността на огледалото, за да я изравните – ако не използвате самозалепваща хартия, залепете шаблона за рамката с малко тиксо, за да не се мести.

 Ефектно гравирано огледало

3. Нанесете с четка матиращия крем върху шаблона, като следвате инструкциите на производителя върху опаковката. Работете внимателно, тъй като кремът съдържа силна киселина – най-добре използвайте предпазни ръкавици и очила.

 Ефектно гравирано огледало

Нанасяйте крема върху изрязаните участъци. Оставете го да действа около 10 минути и го отмийте с хладка вода, като се уверите, че не сте оставили остатъци по огледалото. Отлепете хартиения шаблон и изплакнете отново огледалото. Когато то изсъхне, гравираните мотиви ще се отличат на общия фон. Ако желаете, можете да добавите детайли с боя за стъкло.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
гравирано огледало, декорация, идеи за дома, декоративен поднос, ефектни мотиви

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg