фирми продукти
представяме
работа
 
7 хитри идеи за акценти в интериора

Вижте няколко супер лесни идеи за освежаване на дома, с които ще създадете ефектни акценти за интериора, без да похарчите цяло състояние за това.


1. Масичка за кафе с флорален декупаж

 7 хитри идеи за акценти в интериора

Един лесен проект с декупаж, с който можете да освежите старата масичка за кафе, чиято боя се е олющила или пък чиито семпъл дизайн вече Ви е доскучал. Нанесете върху цялата масичка два слоя боя в желания цвят, като оставите всеки слой да изсъхне добре. Срежете от ролка тънък тапет или пък декоративна хартия парче с размерите на плота на масичката за кафе. Нанесете върху плота лепило за декупаж, позиционирайте парчето тапет или хартия, и внимателно изгладете повърхностите, за да премахнете въздушните балончета. Отгоре нанесете няколко слоя лепило, като изчаквате всеки слой да изсъхне добре. Най-отгоре нанесете прозрачен спрей-лак.


2. Ефектно изкуство за стената


 7 хитри идеи за акценти в интериора

Мултифункционална стенна декорация, която съчетава красота и изящество. Върху обикновена художническа рамка (платно) нарисувайте или залепете красив плакат (декоративна хартия) в желаните цветове и мотиви. Можете да добавите с лепило изрязани от цветна хартия букви, за да изпишете интересна мисъл или забавен израз. В долната част на рамката монтирайте малко рафтче от дървесина, най-добре с ръб, върху което да поставите ваза с красиво цвете.


3. Рамка за снимки с копчета


 7 хитри идеи за акценти в интериора

Освежете безинтересните рамки за картини, като ги облепите с разноцветни копчета. Копчетата може да са от различен вид и с различни цветове и размери. Залепете ги по цялата рамка, като използвате течен силикон и на места ги припокривате едно с друго за по-силен ефект.


4. Гъвкав стенен часовник - органайзер


 7 хитри идеи за акценти в интериора

Идеята на този проект е да можете сами да изписвате часовете върху циферблата и да отбелязвате някакви събития и срещи върху него, както и да изписвате съобщения. За основа на проекта можете да използвате стар часовник, който да боядисате с черна боя за ученически дъски. Друг вариант е да изрежете от дърво или шперплат диск с желаните размери и да нанесете върху едното му лице боята. Използвайте стар часовников механизъм или такъв, закупен от специализиран магазин, за да довършите аксесоара. Ако използвате готов часовник, преди да го боядисате, разглобете механизма и го върнете едва когато боята е напълно суха. Вижте един интересен проект за стенен часовник тук .


5. Огледало с декоративна рамка


 7 хитри идеи за акценти в интериора

Използвайте стара рамка за огледало, боядисайте я в ярък цвят и я облепете с малки керамични плочки в бяло. Цветът на боята трябва да координира с цветовата палитра на интериора, който ще декорирате с готовото огледало. Малките керамични детайли (може и нарязани фаянсови плочки) залепете с подходящо лепило по повърхността на рамката. Оцветете ги с цветни точки в избраните нюанси, като използвате боя за керамика.


6. Лесна декорация за завесите


 7 хитри идеи за акценти в интериора

Семплите завеси ще се трансформират в красив акцент за интериора, ако в долната им част пришиете разноцветни копчета, разпръснати несиметрично по материята. Копчетата могат да са с различни размери и цветове. Ако завесите са съвсем семпли, може да добавите обшивка от цветна лента по периферията им, като я пришиете за материята или я захванете със самозалепваща се материя за апликации, чието лепило се активира при контакт с гореща ютия.


7. Джобчета на леглото


 7 хитри идеи за акценти в интериора

Осигурете си удобно място с лесен достъп до книгите, очилата за четене, водата и прочее, когато сте в леглото. Вместо да ги подреждате върху нощното шкафче, наред с всички други предмети, поставяйте ги в специални джобчета встрани на леглото. Те могат да се направят, като обшиете парче плат, за да оформите джобчетата, и пришиете плата към кувертюрата, или го втъкнете между леглото и матрака.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, декорация, картини, часовник

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg