фирми продукти
представяме
работа
 
Малка къща с голям потенциал

Разположена на обща площ малко над 110 кв.м., тази гъвкава като архитектура къща притежава всичко, необходимо за живеене на четиричленното семейство на своите собственици. Разчупеният дизайн и внимателно подбраното обзавеждане позволяват на собствениците да разпределят площта на дома си така, че да обособят всички необходими помещения и мебели. Компактната като конструкция къща е заобиколена от просторна ливада, хълмове и високи дървета, което я кара да прилича на малко бижу, поставено в средата на безкрайността.


Красота отвътре и отвън

 Малка къща с голям потенциал

Къщата се намира близо до малкото градче Туисп, щата Вашингтон, САЩ. Нейните отворени помещения, етажирано пространство и креативни детайли създават усещането за простор в иначе малката постройка. Заобиколена от красива природа, къщата се вписва успешно в естествената среда, чрез използваните материали, форми и конструкции. До сградата има няколко малки постройки, които играят ролята на допълнителни, външни, помещения. Огромните прозорци са с височина от пода до покрива и осигуряват великолепна гледка към околностите, и изобилие от естествена светлина вътре в дома.


Екстериорно разширение

 Малка къща с голям потенциал

Помещенията не винаги се определят от четири стени и таван – тук верандата също е обособена като екстериорно помещение, което може да се използва като всекидневна през топлите пролетни и летни дни. Дървената настилка създава усещане за уют и координира със заобикалящата среда. Двата шезлонга, пейката и столчетата са напълно достатъчно обзавеждане за мястото, откъдето се разкрива величествена гледка към хълмовете насреща.


Просторни отворени пространства

 Малка къща с голям потенциал

Отворените пространства използват по-добре наличната площ и същевременно създават усещане за повече място. Ефикасното разпределение на помещенията върху етажите позволява гъвкаво обзавеждане с много функции. В кухнята например, малкият кухненски остров играе ролята на място за хранене и на работен плот за готвене. Той е изграден от собствениците от неръждаема стомана, дървесина и шперплат. Горните кухненски шкафове са с отворени рафтове, за да не изглежда помещението твърде претрупано. Вещите върху тях играят ролята и на декорация за интериора. Семпло шкафче встрани от мивката пък играе ролята на поставка за вино, а в долната си част помещава високия хладилник.


Просторна всекидневна

 Малка къща с голям потенциал

Основната философия при изграждането и обзавеждането на къщата е "Без излишни стаи и без пилеене на място." Просторната всекидневна, която се намира встрани на кухнята и трапезарията, предлага комфорт и светлина, както и чудесна гледка към природата навън. Тъй като вторият етаж на къщата е частичен, всекидневната разполага с висок таван и съответно със светлината от всички прозорци откъм входа на дома. Тази мултифункционална стая е разделена от останалите помещения на първия етаж чрез плъзгащи се врати и частични паравани. По този начин пространството не се разпокъсва, а светлината достига до почти всяко място в дома.


Уютна ниша за четене

 Малка къща с голям потенциал

В не много голямата къща всяко местенце трябва да се оползотвори практично – така е направено с тази стена откъм стълбището, в която са вградени рафтчета, служещи като библиотека. Дървените стълби пък са чудесно местенце за четене, още повече, че до тази ниша достига достатъчно светлина през деня – отпред и отзад.


Малки спални

 Малка къща с голям потенциал

Това свръх компактно помещение представлява една от спалните – заради малките си размери, семейството я нарича "шкаф за спане". Стаята е достатъчна, за да събере голямо двойно легло, а отстрани да има достатъчно място за минаване. Когато нямат гости, семейството оставя плъзгащите се врати отворени, а при нужда те скриват малката спалня за секунди. На втория етаж се намира по-просторна стая за спане, която пък е отделена от двойното пространство на първия етаж чрез полупрозрачен параван. Тя е и по-светла, тъй като на горния етаж прозорците са по-големи.

Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, дизайн, архитектурен дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg