фирми продукти
представяме
работа
 
7 лесни идеи с листа за късната есен

Есента е към своя край, но Вие все още имате време да наваксате с есенните акценти. Вижте тези лесни идеи с листа, които можете да използвате в дома си, за да добавите цвят и органична красота преди настъпването на студените зимни месеци.


1. Листо в жълъдова рамка


7 лесни идеи с листа за късната есен

Използвайте "шапчиците" на няколко жълъда, за да направите рамката на тази своеобразна природна картина. Залепете ги с малко течен силикон към евтина стандартна рамка, като ги прилепвате едно към друго, без да оставяте пролуки. Есенното листо залепете със силикон върху парче груб конопен плат или панама и добавете малко клонче. Ако искате да трансформирате декорацията в акцент за зимните празници, на мястото на листото залепете борово клонче и малка шишарка.


2. Рамка от листа


7 лесни идеи с листа за късната есен

Използвайте обикновена чиния от порцелан, за да създадете този лесен акцент. За да оформите рамка по периферията на чинията, използвайте разноцветни есенни листа. Залепете ги с малко силикон, като ги припокривате едно с друго. На гърба на чинията залепете широка кадифена панделка, която да използвате за окачване на акцента върху стената. За зимните месеци можете да замените листата с борови клончета и между тях да вмъкнете няколко мини шишарки.


3. Декоративни топки


7 лесни идеи с листа за късната есен

Лесни за направа, но много ефектни, тези декоративни топки могат да се оформят с всякакви материали – изкуствени или естествени листа, жълъдчета, сухи плодове и прочее. За основа използвайте стиропорени топки, върху които можете да налепите желаните материали с течен силикон, като ги припокриете едни с други, за да се получи плътна облицовка. Готовите декоративни аксесоари поставете върху високи чаши или подноси за сладки.


4. Великолепен гирлянд за есента


7 лесни идеи с листа за късната есен

Обикновените разноцветни есенни листа могат да се трансформират в семпли гирлянди, с които можете да декорирате страничните масички, рафтовете и камината. За да ги направите, нанижете нагъсто листата върху здрав конец или ги залепете с течен силикон върху тънка панделка в ярък нюанс.


5. Семпла картина за стената

7 лесни идеи с листа за късната есен

Заменете пищните летни картини с няколко семпли декорации за стените, направени от органични детайли. Използвайте изсушени между страниците на книга есенни листа, цветове или пък клончета от папрат. Поставете избраните материали върху бял лист или страница от книга и го притиснете между гърба на рамката и стъклената горна част, за да ги застопорите. Ако искате повече стабилност, преди да поставите стъклото, нанесете върху избраните акценти прозрачно лепило за декупаж.


6. Лесна декоративна аранжировка


7 лесни идеи с листа за късната есен

Съберете разноцветни есенни листа, шишарки и клончета, и ги аранжирайте върху шкафа или страничната масичка. Допълнете акцента с няколко керамични чинии, върху които сте залепили с двойнозалепващо тиксо по едно или повече листа.


7. Маса за празниците

7 лесни идеи с листа за късната есен

Декорирайте празничната маса с плитки керамични чинии, върху които сте оформили акцент от различни по височина декоративни свещи, плодове, сухи цветя и прочее, като не забравяте да вземете всички предпазни мерки и не оставяте свещите без надзор. Като предпазна мярка можете да използвате спрей с вода, с който внимателно да напръсквате от време на време долната част на акцента. Върху чиниите на всеки гост поставете салфетка за хранете, върху която завържете с тънка панделка по едно изкуствено или естествено листо.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, есенни акценти, обзавеждане, есенни листа, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg