фирми продукти
представяме
работа
 
5 бързи проекта с масички

Вижте няколко интересни и бързи проекта, с които да освежите старата маса или да създадете от нея нова, още по-практична мебел. Проектите са лесни за изпълнение и не изискват нито много време, нито много средства. Крайните резултати ще Ви изненадат приятно и ще Ви убедят, че понякога най-семплите детайли са най-ефектни.


1. Масичка на колела

5 бързи проекта с масички

Обикновената дървена масичка за хранене може да бъде превърната в мобилна мебел, особено подходяща за малките помещения. Тя ще бъде гъвкаво допълнение към малката трапезария – когато не се използва, масичката бързо и лесно може да бъде издърпана встрани и да бъде използвана като рафт за вещите.

Как да я направите: За да трансформирате Вашата мебел, трябва само да монтирате по едно колелце на всеки крак. Колелцата можете да намерите в железарските магазини или магазините, специализирани в обзавеждането. Те се продават с всички прилежащи метални детайли за монтаж. Уверете се, че поне две от тях са оборудвани със заключващ механизъм, за да не се мести масата при хранене. Ако желаете, предварително можете да обработите всички повърхности на мебела с шкурка и да нанесете прясна боя – когато боята изсъхне, можете да монтирате колелцата.


2. Масичка с корков плот


5 бързи проекта с масички

Възстановете старата маса с повреден плот, като я облицовате с корк. Коркът е не само красив, но и практичен материал, тъй като той не позволява на вещите, оставени върху масата, да се плъзгат, дори ако те са мокри.

Как да я направите: Измерете плота на масичката и срежете парче не много дебел корков лист до получените стойности. Ако желаете, предварително можете да освежите мебела с малко боя и да я оставите да изсъхне. Използвайте малък валяк за боядисване, за да нанесете върху плота и върху гърба на корка подходящо лепило или контактен цимент (contact cement).

5 бързи проекта с масички 5 бързи проекта с масички

Когато лепилото започне да лепне силно, изравнете ръбовете на корка и на масата, и притиснете облицовката към плота. Ако желаете, облицовайте ръбовете с дървени летви и ги заковете с пирончета.


3. Холна масичка от кошница

5 бързи проекта с масички

Тази красива и ефектна масичка можете да използвате за поставяне на книги, списания, напитки и други предмети до канапето в хола или до леглото в спалнята. Вътрешността на кошницата също може да се използва – в нея можете да съхранявате одеяла, книги и различни предмети, които искате да са Ви на една ръка разстояние.

Как да я направите: Използвайте здрава плетена кошница с капак и я боядисайте изцяло от външната страна с латексовата боя. Срежете 2 летви и ги поставете във вътрешността на кошницата, и още 2 летви, които да поставите на дъното й. От външната страна монтирайте четири колелца. Вижте повече за проекта тук.


4. Масички, облицовани с мушама

5 бързи проекта с масички

Използвайте евтина, но красива мушама, за да облицовате старите странични масички – новата облицовка ще ги освежи и ще ги превърне в интересен акцент за интериора. За проекта са Ви необходими само цветна мушама, силно спрей-лепило и тапицерски телбод.

Как да ги направите: Срежете парче от мушамата, което да е с размерите на плота на мебела, като добавите по 15 сантиметра толеранс от всички страни. Срежете и четири парчета за краката на масата – дължината им трябва да е същата като на крачетата, а дължината – четири пъти по-голяма от ширината им, като добавите и 1 сантиметър допълнителен толеранс. Нанесете спрей-лепилото върху гърба на голямото парче и облицовайте плота, като изравнявате ръбовете на мушамата и на масата. От долната страна на плота захванете облицовката с тапицерски телбод. Нанесете спрей-лепило върху едно от малките парчета и облицовайте с него един от краката на мебела. Повторете и с останалите три крака.


5. Полукръгла масичка

5 бързи проекта с масички

Използвайте старата маса с изпочупени крака или надраскан плот, за да направите този практичен аксесоар.

Как да го направите: Срежете масата наполовина, като използвате здравата част на мебела. Изгладете с шкурка ръбовете. Нанесете боя върху всички повърхности и изчакайте да изсъхне. Монтирайте полукръглата масичка – рафт директно върху стената, като използвате две или три метални скоби, монтирани откъм дъното на мебела.



Източник: marthastewart.com

 







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, бързи проекти, трапезария, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg