фирми продукти
представяме
работа
 
Красива кутия за хартиени кърпички

Всеки детайл има своята роля в интериора. Понякога дори най-незабележимият на пръв поглед аксесоар може да създаде интересен акцент. Ако сте от хората, които обръщат внимание на детайлите, ето един лесен проект – с негова помощ ще създадете красив калъф за картонените кутии с хартиени или мокри кърпички за почистване. С тази ефектна декорация Вашето бюро ще изглежда много по-спретнато и ефектно, особено ако използвате плат, който вече е използван в интериора (например от завесите или тапицерията).

Красива кутия за хартиени кърпички

Вижте този лесен и забавен проект, разпределен в стъпки с подробни инструкции с изображения. Предварително изберете желаната материя, цвят и мотиви, и измерете стандартните картонени кутии, които обикновено купувате.


Необходими материали:


* плат
* по желание – самозалепваща се материя за апликации или подплата (fusible interfacing)
* конец
* топлийки
* шивашки метър
* ножици
* молив
* шевна машина
* ютия

Красива кутия за хартиени кърпички


Инструкции:


1. Изберете материята
Изберете желания плат за аксесоара и го изгладете добре, преди да започнете с работата.

2. Нарежете материята
Изрежете парчетата за аксесоара, като съобразите размерите им с тези на картонената кутия, която ще поставяте в него. Необходимо е да изрежете четири парчета за страничните части и две парчета за горната част. При страничните парчета добавете по 2.5 сантиметра толеранс на ширина и по 1.2 сантиметра толеранс на височина, а за горните парчета добавете от всички страни толеранс от 2.5 сантиметра.

Красива кутия за хартиени кърпички

Ако искате аксесоарът Ви да бъде по-издръжлив, а формата му по-стабилна, добавете от вътрешната страна подплата от самозалепваща се материя за апликации. За целта срежете 5 парчета от материята, които да паснат на парчетата плат, които сте срязали, като най-добре е да ги направите с няколко милиметра по-малки.

3. Добавете подплатата
Ако ще добавите подплата, поставете всяко парче върху гърба на парче плат и внимателно минете отгоре с гореща ютия. При парчетата за горната част на кутията, изберете само едното парче и поставете върху гърбовата страна подплата.

Красива кутия за хартиени кърпички


4. Направете отвора в горната част
С молив и линийка измерете и очертайте две линии през средата на подплатата върху парчето за горната част на кутията.

Красива кутия за хартиени кърпички

От тези базисни линии измрете така, че да получите в средата на квадрата правоъгълник с размери 5 х 7.5 сантиметра. Това ще бъде отворът за изваждане на мокрите или сухи кърпички. Поставете второто, неподплатено, парче плат за горната част на кутията, като обърнете парчетата с лицевата част едно към друго. Захванете с топлийки.

Красива кутия за хартиени кърпички

Минете с шевната машина по ръбовете на така очертания отвор, за да го запечатате по периферията.

Красива кутия за хартиени кърпички

Внимателно изрежете отвора, като се стремите да режете на няколко милиметра от шевовете. Във всеки ъгъл направете много внимателно по един разрез, без да срязвате шева.

Красива кутия за хартиени кърпички

Прокарайте неподплатеното парче през отвора и го издърпайте от другата страна. Минете отгоре с ютия, за да изравните ръбовете. Не се притеснявайте, ако не се получи перфектно, тъй като тази част ще стои от вътрешната страна на кутията.

Красива кутия за хартиени кърпички

Минете с шевната машина по периферията на отвора, както и по периферията на двете парчета, за да ги пришиете по ръбовете едно за друго.

Красива кутия за хартиени кърпички Красива кутия за хартиени кърпички

5. Пришийте страничните парчета
Пришийте по ръбовете четирите парчета едно към друго, като оставите толеранс от 1.2 сантиметра и оставите незашити горните десетина милиметра. Резултатът трябва да е подобен на кутия.

Красива кутия за хартиени кърпички Красива кутия за хартиени кърпички

6. Добавете горната част
Добавете горното парче към така получената конструкция и захванете парчетата по ръбовете. Пришийте ги по периферията с шевна машина, на разстояние от 5-6 милиметра от ръба.

Красива кутия за хартиени кърпички

7. Подгъв
По долните ръбове на страничните части направете подгъв от 1.2 сантиметра, притиснете подгъва и минете отгоре с шевната машина.

Красива кутия за хартиени кърпички Красива кутия за хартиени кърпички

Поставете картонената или пластмасова кутия в аксесоара, като я приплъзнете откъм дъното му.


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, декоративна кутия, кутия за кърпички, интериор, аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg