фирми продукти
представяме
работа
 
Ярки идеи за цветен интериор

Зимният сезон е времето, когато се нуждаем най-силно от ярки цветове в своя дом, за да компенсираме сивите тонове в заспалата зимен сън природа. Цветовете могат да се добавят в интериорите по много начини – чрез боя, декоративна хартия, цветни материи и акценти. Цветовете могат да се напластят, за да се постигне по-силен ефект в общия дизайн на помещението. Вижте няколко свежи палитри и пластовете, чрез които са създадени те.


1. Свежа трапезария в жълто-зелено


Жълтите и зелени тонове създават настроение, особено ако са поставени в помещение, обляно от слънчева светлина. Тази семпла, но стилна трапезария залага на жълтеникаво-зелените нюанси, съчетани с бежово и бяло.

 Ярки идеи за цветен интериор

1) Полилеят е с ефектен дизайн, който обаче не се натрапва като визия в интериора. Основата му е боядисана в ненатрапчив цвят, а абажурите са декорирани с хартия в светлозелено и са обшити с панделка в тъмнозелено.

2) Семплата декорация на стената се състои от девет еднакви дървени рамки за картини, в които е поставена основа от декоративна хартия в зелено. Акцент във всяка рамка е неголямо стилизирано изображение, като всички заедно оформят красива, но ненатрапчива мозайка.

3) Вместо да се постави дълга покривка, върху масата е сложено парче тъкан в жълто-зелен оттенък, изрязано по размер спрямо плота на мебела. По този начин интериорът изглежда по-въздушен, а и се разкрива красотата на дървесината, от която е направена масата.

4) Неголямото килимче от сизал обособява визуално мястото за хранене и обединява тематично масата и столчетата. То е декорирано допълнително с боя в жълто-зелено, за да координират цветовете му с тези на цялостната палитра в интериора.

 Ярки идеи за цветен интериор

5) Възглавничките върху седалките на столовете за хранене също са декорирани допълнително с ярък цвят, за да се впишат по-добре в палитрата на трапезарията. Те допълват чудесно иначе семплия дизайн на мебелите, боядисани в неутрален цвят слонова кост.


2. Красива кухня в розово


Нежните розови нюанси създават една деликатна и свежа атмосфера в кухнята, без да изглеждат бонбонени или кичозни. Съчетани с бяло и светлосиво, те дават основата на една пастелна палитра, която създава настроение.

 Ярки идеи за цветен интериор

1) Неочакваният акцент в интериора е таванът, облицован с тапет на розови райета – в малки дози силният като присъствие тапет създава интересна фокусна точка.

2) От същия тапет, или от материя в същата шарка, може да се създаде координираща ролетна щора, така че да се унифицират детайлите в интериора. Не е необходимо да правите нов аксесоар - достатъчно е материалът да се залепи върху винилови щори с подходящи размери.

3) Боядисаните в бонбонено рафтове на кухненския шкаф създават ефектен акцент и подчертават мекия розов оттенък на рамката му.

 Ярки идеи за цветен интериор

4) Аксесоарите в кухнята също могат да бъдат преобразени в тон с новата палитра – тук например капачките на бурканчетата с продукти са боядисани отвън с розова спрей-боя.


3. Пастелна спалня в синьо


Синьото е един от най-подходящите цветове за спалнята, тъй като създава мек и спокоен интериор, подходящ за сън. В тази спалня няколко нюанса на синьото са съчетани с бяло е бежово.

 Ярки идеи за цветен интериор

1) Семплата горна дъска на леглото е освежена с обикновен плат в бежово, на който е поставен памучен декоративен кант в кафяво и тъмнозелено, залепен по ръба на дъската с лепило за тъкани.

 Ярки идеи за цветен интериор

2) Спалното бельо съчетава чисто бяло и наситено синьо, като ярките нюанси са предпочетени за калъфките на възглавниците.

3) Страничната масичка е освежена с малко светлосиня боя, а върху двата плота е залепено по едно парче декоративна хартия с геометрична щампа.

 Ярки идеи за цветен интериор

4) Кувертюрата на леглото е в наситен син нюанс, който координира с цветовете на спалното бельо. Той се превръща в ненатрапчив акцент и добавя характер в пастелната палитра на интериора.


4. Слънчева дневна в жълто


Слънчевите жълти нюанси са особено подходящи за дневната, където семейството прекарва по-голяма част от деня. Те създават настроение и подсилват ефекта на естествената светлина, влизаща в стаята. В този интериор жълтото е съчетано с бежово и много светъл тон на пастелно зеленото.

 Ярки идеи за цветен интериор

1) Ненатрапчивият нюанс на завесите и изчистеният им дизайн ги правят чудесно допълнение към стилния интериор. За повече интерес те са обшити по ръбовете с оранжев кант, който подчертава тяхната деликатна красота.

2. Подовата лампа е допълнително облечена в жълто с малко плат във ванилов оттенък и обшивка от панделка в наситено жълт тон, залепени към абажура с малко лепило за тъкани.

3) Канапе, облечено изцяло в жълто би направило интериора твърде кичозен – няколко декоративни възглавнички в слънчеви оттенъци, обаче, са чудесен избор за бежовата мебел. За да бъдат те още по-функционални, едната им страна е в яркожълто, а другата е в неутрален нюанс.

 Ярки идеи за цветен интериор

4) Обикновената масичка за кафе е превърната в красива фокусна точка с малко боя. Основата й е боядисана в тъмен тон, а плотът й е решен в ярък жълт нюанс, който координира с цветната палитра на дневната. Боята е нанесена под стъклото, върху дървената повърхност на масичката.


5. Контрастен домашен офис в синьо и оранжево


За да се създаде динамичен контраст, домашният офис е обзаведен в оранжево и синьо. Миксът е допълнен от бежово и цвят яйчена черупка.

 Ярки идеи за цветен интериор

1) Неголемият стенен шкаф е оборудван с разноцветни кутии за съхранение на документи, аксесоари и консумативи. Тъй като рафтовете на шкафа са открити, те служат като цветна декорация в интериора.

2) Аксесоарите върху работното бюро също са решение в наситени тонове на синьото и оранжевото. Папките, поставките за консумативи, дори кошчето за смет, са боядисани в свежи нюанси, които създават приятен за окото контраст.

 Ярки идеи за цветен интериор

3) Семплото бюро е боядисано в цвят яйчена черупка, но плотът е допълнително декориран в синьо, като е поставена облицовка от син винил.

4) Подовата настилка е в ненатрапчива комбинация от светлосиньо и бежово, като килимът е създаден чрез съчетаването на килимни плочки. Така той пасва на специфичните размери и разпределение на домашния офис.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, декорация, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg