фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартни декоративни детайли в банята

Дори не много голямата баня може да се превърне в помещение с индивидуален характер, стига да се подберат подходящите декоративни детайли. Вижте няколко страхотни идеи в тази насока.


Ниша за тоалетното шкафче

Нестандартни декоративни детайли в банята

Този семпъл, но ефектен архитектурен детайл не само ще се превърне във фокусна точка на интериора, но и ще спести място в банята. Неголямата ниша, вградена в стената, е чудесно място за тоалетното шкафче, стига то да е с подходящи размери. Отстрани на нишата могат да се монтират стенни лампи, които да осигуряват достатъчно светлина над мивката. Върху стената пък може да се постави огледало, което да разпръсква светлината и да създава визуално усещане за повече простор.


Мивка и огледало в комплект


Нестандартни декоративни детайли в банята

Ето един не много труден трик за повече ефект в интериора на банята – съчетайте в комплект мивката и рамката на огледалото. Не е необходимо те да се закупят едновременно – достатъчно е да изберете аксесоарите от еднакъв материал и в сходен цвят. Тук например мивката, тип купа, е от кована мед, като рамката на огледалото е от същия материал. Техният отчетлив дизайн изпъква красиво на фона на кремаво белия плот на шкафчето в банята и на много светло сивата стенна облицовка.


Декоративен фон зад мивката

Нестандартни декоративни детайли в банята

Интересен детайл, който не е труден за изпълнение, добре подбраният фон зад мивката ще подчертае красотата на аксесоарите в банята. Тук фонът е от две редици цветни фаянсови плочки в светлосиньо, тюркоазено и кафяво, като тази комбинация от цветове координира с цвета на стените. Белият плот на шкафчето в банята пък подчертава изящния дизайн на металната мивка, вградена частично в него. Кранчетата за вода са монтирани директно в стената и също са с нестандартен дизайн.


Вградена камина


Нестандартни декоративни детайли в банята

По-голямата баня може да си позволи този ефектен и практичен лукс – вградена в стената камина. Тя не само добавя усещане за повече уют, но и отоплява помещението в студените месеци. Независимо дали камината е на дърва или на газ, тя ще се превърне във фокусна точка на интериора и ще създаде уютна атмосфера, докато взимате вана.


Декоративни керамични плочки

Нестандартни декоративни детайли в банята

Не е необходимо да облицовате изцяло стените на банята с релефни керамични плочки, за да постигнете ефектен резултат. Достатъчно е да оформите с тях декоративен фриз покрай прозорците и вратите, и до ваната и тоалетното шкафче. Така с по-малко средства ще постигнете по-голям ефект, без банята да изглежда кичозна или претрупана.


Декоративна ламперия

Нестандартни декоративни детайли в банята

Дори малката баня ще засияе, ако поставите върху стените й искрящо бяла ламперия. Тя подчертава красотата на детайлите и създава интерес. За да получите ефектен контраст между цветовете, съчетайте бялата ламперия с наситен нюанс върху пода, горната част на стените или пък върху тоалетното шкафче.


Нестандартна стенна декорация


Нестандартни декоративни детайли в банята

Ако обичате експериментите в интериора, можете да изпробвате някоя по-нестандартна декорация за стените в банята. Тук например те са боядисани в слънчево жълто, а върху основата са оформени декоративни маргаритки в бяло и синьо. Допълнителните акценти също са съобразени с така наложената цветова схема – те са в оранжево, жълто, бяло и ванилено. Палитрата създава настроение и усещане за простор в банята.


Тайно шкафче за съобщения


Нестандартни декоративни детайли в банята

Ето как един семпъл детайл може да създаде настроение още от ранната сутрин. От вътрешната страна на шкафчето над мивката, директно върху вратичката, можете да създадете малка дъска за съобщения, които да Ви вдъхновят за напрегнатия ден. За целта нанесете боя за ученически дъски и си осигурете по един тебешир за писане. На тази дъска е написано "Късмет през днешния ден".


Декоративни материи и обшивки


Нестандартни декоративни детайли в банята

Меките материи в банята гарантират комфорт и уют, а свежите цветове създават настроение. Декоративните детайли върху аксесоарите подчертават красотата им и им придават индивидуален чар. Обшивката от помпони например е чудесен акцент към завесата на банята, в комплект с меко килимче в бяло и розово.


Сюжетна декорация за интериора в банята


Нестандартни декоративни детайли в банята

Тази баня е превърната в истински декор, за да пренесе собствениците си на пътешествие на морския бряг. Мивката е допълнена от завески с плисе, които скриват вещите под нея, а шкафчето върху стената е превърнато в морски фар. Стените са боядисани в светлосиньо, а върху тях е нарисуван морският декор – пясъчни дюни и плажни аксесоари покрай ваната и белоснежни облачета в горната част.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
баня, декорация, декоративни детайли, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg