фирми продукти
представяме
работа
 
Акценти в цветовете на дъгата

Неутралните палитри са сигурно, но понякога твърде еднообразно решение за интериорите у дома. Дори обаче да сте от хората, които не обичат да експериментират с цветовете, няколко ярки детайла в интериора винаги са ефектно решение – едновременно интересно и безопасно за хармонията в цветната палитра. Вижте няколко идеи за разноцветни акценти.


Стълби в червено


Акценти в цветовете на дъгата

Ярките нюанси на основните цветове са в състояние да освежат и най-безличното помещение. Успоредно с това, те са чудесно решение за онези детайли, които искате да подчертаете и да накарате да изпъкнат на неутралния фон на интериора. В този интериор например, подчертаният детайл са стълбите към горния етаж на дома, които са боядисани в наситен червен цвят. Така в помещението се добавя интерес, без да се налага да се пребоядисва цялата стая или да се сменя основната палитра.


Кухня в жълто и синьо


Акценти в цветовете на дъгата

Свежа и красива, тази кухня залага на силното присъствие на синьото – в синьо е боядисан целият под, както и няколко акцента (столовете за хранене и щорите на прозореца). Нежният маслено-жълт нюанс на стените балансират наситения характер на синьото и го допълват деликатно, а искрящо белите мебели създават интересен контраст.


Стена в светлосиньо


Акценти в цветовете на дъгата

Светлосиньото не е запазена марка за бебешката стая – то може да се използва успешно и в останалите стаи, стига да се съчетае подходящо с палитрата. В тази красива всекидневна например, светлосините стени се съчетават чудесно с белия таван и кремавите аксесоари, както и с абаносовия холен шкаф. За да се създаде хармоничен дизайн, синьото присъства и по други места в интериора – върху тапицерията на мебелите и върху декоративните акценти.


Акцентна стена в оранжево

Акценти в цветовете на дъгата

Едно типично английско фоайе, чиито стени са облицовани с искрящо бяла ламперия. Белият цвят е основен за целия интериор, а абаносово черните детайли върху стените и парапетите създават ефектен контраст. За да се създаде гостоприемна и приятна атмосфера във фоайето, стените са боядисани в топъл канелен оттенък на оранжевото.


Шкафче с цвят ванилия


Акценти в цветовете на дъгата

Макар този цвят да не е толкова интензивен и по това да е по-скоро сходен на неутралните тонове, ванилово жълтото шкафче изпъква деликатно на фона на белите стени и светлосивия под. То е чудесна фокусна точка в интериора, без да е твърде натрапчиво или ярко като акцент.


Акценти в яркочервено


Акценти в цветовете на дъгата

В тази интересна и нестандартна всекидневна е заложено не толкова на ярките цветове, колкото на ефектните детайли. Такива са тези красиви табуретки, направени от дървесни пънчета и боядисани с гланцова яркочервена боя. Червеното присъства деликатно и върху други аксесоари в интериора, а силният му характер е балансиран от пастелните нюанси на синьото, кремавото и зеленото.

Акценти в цветовете на дъгата

Стените не са единственият начин да се добави ярък цвят към интериора. В другия край на всекидневната е добавено тюркоазено синьо – чрез настилката и тапицерията на мебелите. То допълва цялостната палитра на помещението и контрастира деликатно на белия фон на вградената камина.



Архитектурен детайл в жълто

Акценти в цветовете на дъгата

Архитектурните детайли също не са за подценяване, когато става въпрос за акцент в наситен цвят. В това помещение, например, приятният за окото жълт нюанс на нишата изпъква красиво на фона на светлосивите стени. Яркият оттенък подчертава релефа на детайла и същевременно създава деликатен контраст, който мигновено привлича погледите.


Стена в наситено зелено

Акценти в цветовете на дъгата

Не много яркият нюанс на зеленото е чудесен избор за официалната трапезария, тъй като добавя усещане за стил и класа. Палитрата е допълнена от шоколадово кафяви мебели, както и няколко акцента в кремаво и бежово, които балансират наситените тонове в интериора.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg