фирми продукти
представяме
работа
 
Подпорки за книги "Алхимикът"

Ако искате да декорирате рафтовете у дома с практичен и едновременно ефектен аксесоар, вижте тази интересна идея. Направете си сами "късчета самородно злато", които да играят ролята на подпорки за книгите.

Подпорки за книги

Пренесете се във времето на тайнствената алхимия и добавете малко блясък и лукс в интериорите си. За целта са Ви необходими само няколко обикновени камъчета или парчета скала, боя и лепило.


Необходими материали:

* камъчета и парчета скала с различна големина
* металиково-златиста спрей-боя
* пистолет за топъл силикон
* силно лепило (например Е6000)
* картон
* четка за зъби
* четка за боя
* клечки за зъби

Подпорки за книги


Инструкции:


1. Измийте всички камъчета с топла вода и сапун, и ги изтъркайте добре с четката за зъби. Изплакнете ги и ги оставете да изсъхнат добре.

2. Поставете камъчетата върху парче картон и ги напръскайте със златистата спрей-боя от всички страни. Уверете се, че сте боядисали всички части и оставете боята да изсъхне.

Подпорки за книги

3. Изберете камъчета, които са с плоско дъно и имат поне една плоска страна. Три такива парчета, залепени едно до друго, ще играят ролята на основа за подпорката. Използвайте пистолета за топъл силикон, за да залепите страните на камъчетата една до друга. Поставете основата до тежък предмет или кутия, за да надградите подпората. Подсилете основата с лепилото, тъй като само силиконът няма да може да издържи цялата конструкция.

Подпорки за книги

4. Използвайте кутията (или друг предмет) като ориентир, за да оформите втория пласт камъчета, така че едната страна на купчината да бъде плоска, за да поддържа книгите. Продължете да надграждате по същия начин, като запазвате стената плоска, а камъчетата напасвате едно върху друго. За да съедините камъните и пластовете, използвайте първо силикон, а след това подсилете с лепилото.

Подпорки за книги

Подпорки за книги

5. Ако искате, можете да подсилите ефекта с малко златисто фолио (например от шоколад), като оформите с него ръбовете на някои от камъните.

Подпорки за книги

6. Направете по същия начин още една подпорка и ги поставете върху рафта от двете страни на няколко книги.

Подпорки за книги


Източник: designspongeonline.com







15 август 2013 20:17 | лепило
От: ally
къде в софия може да се намери това лепио Е6000
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, аксесоари, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg