фирми продукти
представяме
работа
 
Бърза и лесна тиквена декорация за дома

В сезона на тиквите няма как да не се изкушим да разнообразим есенния интериор с тиквени декорации. Вижте няколко забавни и цветни идеи, които ще зарадват цялото семейство. За тяхната направа не е необходимо да разполагате с инструменти за дълбаене или с нож, а само със специален инструмент за рязане на ябълки, който отделя сърцевината им.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома

Бърза и лесна тиквена декорация за дома Тикви на точки

За да постигнете този разноцветен дизайн, без да се налага да издълбавате тиквите, използвайте инструмента за рязане на ябълки. С негова помощ ще можете да направите в кората на всяка тиква дупки с еднакъв размер.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома

Изрязаните "тапички" можете да използвате за декорация на други тикви, така че да получите контрастен дизайн. Тъй като използвате един и същ инструмент, те ще са с еднакъв размер и ще могат да се вмъкнат в отворите на всяка тиква. Ако желаете по-нестандартни цветове, можете да използвате коркови тапи, оцветени с безвредна боя.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома Бърза и лесна тиквена декорация за дома

Тази многоцветна тиква е декорирана с есенните нюанси на природата – оранжево, жълто, зелено и червено. Тя е страхотен акцент за градината, терасата или входа на дома. Ако държите декорацията съвсем кратко време след нейната направа и не използвате допълнителни оцветители, можете да употребите така декорираната тиква за храна, веднага след като тя изпълни своята роля в интериора.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома


Бърза и лесна тиквена декорация за дома Букви върху тиквите

Децата ще бъдат щастливи да Ви помогнат за тази забавна и лесна за направа декорация. Само с помощта на инструмента за ябълки можете да пробиете в кората на тиквите отвори, които да образуват цели букви. Ако кората е твърде дебела, използвайте гумен или дървен чук, за да прекарате резеца на инструмента по-лесно.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома

Използвайте изтриващ се маркер, за да нарисувате желаните букви върху кората на тиквите. Използвайте инструмента, за да пробиете дупки по очертанията. Използвайки няколко тикви, аранжирани една до друга, можете да оформите цели думи и дори изречения.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома


Бърза и лесна тиквена декорация за дома Огнени букви

Направените по описания по-горе начин тиквени декорации могат да бъдат още по-ефектни, ако изрежете в горната част на всяка тиква капаче, издълбаете сърцевината й и поставите декоративна свещ. Така изписаните думи ще грейнат в светлина и ще се превърнат в интересен акцент за есенната градина късно вечерта.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома


Бърза и лесна тиквена декорация за дома Есенни цветя

Не е необходимо да режете капачета и да издълбавате сърцевината на тиквите, за да оформите красива декорация. Тези ефектни цветни мотиви например можете да направите само с инструмент за ябълки и обикновена белачка. Сърцевината на декорацията направете с кръглия ябълков инструмент, като поставите в така направения отвор "тапата" от тиква в друг нюанс. Венчелистчетата на цветчетата пък оформете с обикновена белачка за плодове и зеленчуци, като можете да очертаете предварително дизайна с измиващ се маркер.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома

Ако не можете да очертаете дизайна на ръка, можете да използвате картонен шаблон, направен от копиран или принтиран дизайн, изрязан с макетно ножче.

Бърза и лесна тиквена декорация за дома


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, тиквена декорация, есенен интериор, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg