фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни тиквени декорации за Хелоуин

В сезона на тиквите няма как да не се изкушим да разнообразим есенния интериор с няколко тиквени декорации. Вижте няколко забавни и цветни идеи, които ще зарадват цялото семейство. Макар да не е традиционен за нашите ширини, есенният празник Хелоуин, който в САЩ празнуват в края на месец октомври, също е добър повод да изпробвате уменията си върху тиквите. Тези проекти са малко по-сложни за направа от стандартните, но пък дори да нямате възможност да ги изпълните, можете да почерпите вдъхновение от тях или просто да им се порадвате.


1. Глуповата групичка

Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Тиквите с неправилна форма също могат да се превърнат в интересна есенна декорация. Тук например те са превърнати в смешни и глуповати лица, подредени едно до друго и едно върху друго. За целта са Ви необходими само подходящи инструменти и много въображение.


2. Мишата къщурка


Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Тази тиква е боядисана в кремав цвят и е пробита на няколко места, за да заприлича на парче сирене. Отворите с няколко размера пък представляват вратичките и прозорчетата на къщичката, в която живеят няколко забавни мишки. Те са направени от пластмаса и са аранжирани около тиквата, а някои от тях се опитват да влязат и излязат от нея. Една забавна препратка към детските приказки и конкретно към сюжета на Пепеляшка.


3. Веселият готвач

Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Тази забавна мишка–готвач е чудесна тематична декорация за двора или градината. Тя е направена от голяма сиво-зелена тиква, носът й е от кратунка, а ушите са направени от изрязаните в долната част на тиквата капачета. Всички части са закачени за основата с бамбукови шишчета. Устата и очите пък са издълбани с остър инструмент. Добавете готварска шапка, кухненска кърпа и инструмент за готвене и получавате чудесно място, на което да оставяте сладкишите да изстинат при печене.


4. Сам вкъщи

Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Ако си спомняте популярния семеен филм в няколко части, в който малко момче оставаше само вкъщи за Коледа, то тази декорация няма как да не Ви напомни за него. Обикновената тиква е гравирана така, че да наподобява истерично лице. В така получения тиквен фенер може да се постави декоративна свещ или изкуствени лампички, за да свети през тъмната част на денонощието. За да се допълни декорацията, тиквата е поставена върху две градинарски ръкавици, напълнени с пясък.


5. Празнично пиянство


Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Ако свързвате празниците с тълпи от весели хора, замаяни от употребата на алкохол, тази тиквена декорация може да пресъздаде тази атмосфера. Тези смешни тиквени лица са лесни за направа и създават настроение в двора или градината.


6. Къщата на прилепите


Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Една по-сложна за направа декорация, която обаче ще се превърне в ефектен акцент за Вашия двор или веранда. Продълговатата тиква е издълбана така, че да наподобява камбанария, обитавана от прилепи. Освен остри инструменти за изрязване на тиквата, за проекта са необходими още малко боя и 2-3 броя хартиени прилепа (пластмасови или гумени пък са по-подходящи за откритите места в градината и двора), които да захванете върху тиквата с малко силикон или двустранно залепващо тиксо.


7. Леля Тиква


Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Забавен и лесен за направа, този есенен акцент ще създаде настроение в дома или градината. За направата му е необходима тиква с извита настрани дълга дръжка, която ще играе ролята на естествен нос. Добавете две очи от стари дръжки за чекмеджета, стари рамки от детски очила две пластмасови висулки от полилей като обеци. За шапка можете да поставите стара капела или дори стар абажур за лампа.


8. Тиквен надпис


Креативна тиквени декорация за Хелоуин

Използвайте няколко тикви, за да оформите желаното послание за Вашите гости – поздрав или забавна закачка. Всяка тиква може да носи една или повече думи, които оформят изречение. Тук например надписът гласи: "Спасете тиква – яжте ябълков пай".


Нестандартни тиквени декорации за Хелоуин

8 забавни идеи за тиквена декорация


Източник: bhg.com







26 октомври 2016 16:31 | Хелуин
От: Гергана Георгиева
Що за празник е Хелуин ?!? Българите са народ с традиции, не се загубили във вековете и празници, достойни за уважение. Защо ги подменяте ?
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
Хелоуин, декорация, тиквени декорации, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg