фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни акценти: Лотос от хартия

Използвайте подръчни материали, за да създадете този красив акцент от цветна хартия. Техниката е лесна за изпълнение, а готовите детайли можете да използвате за декорация на аксесоарите у дома, за подаръчните опаковки или като отделна декорация, поставена в рамка на стената. Ако желаете, можете да изработите няколко лотосови цвята в няколко размера, за да ги съчетаете в истинско произведение на изкуството за стена.

Лесни акценти: Лотос от хартия

Какво ще Ви е необходимо: цветна хартия, малко цветна прежда и няколко гумени ластичета за коса.

Как да ги направите:

1. Изберете листове цветна хартия в три цвята (за всеки от трите слоя). От всеки лист изрежете четири еднакви хартиени ивици с дължина 12 сантиметра и ширина 5 сантиметра. Ако искате по-голям или по-малък детайл, срежете ивиците съответно с по-големи или по-малки размери, като запазите пропорции 1:2.

2. Сгънете една от ивиците наполовина по дължина, като се уверите, че цветната част е от вътрешната страна на сгъвката.

Лесни акценти: Лотос от хартия

3. Прегънете ъглите навън, така че да изравните ръбовете им с този на прегънатия ръб.

Лесни акценти: Лотос от хартия

4. Прегънете навън и всяка от двете половини, като отново изравните ръбовете им със сгъвката. Повторете същата процедура и с останалите цветни ивици.

Лесни акценти: Лотос от хартия

5. Изберете кой цвят за кой слой от лотоса ще бъде – тук най-долният пласт е в зелено, средният е в синьо, а най-горният е в розово. Подредете прегънатите цветни ивици, по една от всеки цвят, една върху друга, но в обратен ред, както е показано на изображението. Направете това и с останалите 9 цветни ивици, за да получите четири групички от по три цвята.

Лесни акценти: Лотос от хартия

6. Създайте сърцевината на лотосовия цвят от малко прежда – срежете няколко парчета от преждата и ги завържете през средата. Захванете четирите "комплекта" един до друг и ги захванете през средата с гумен ластик. Обърнете ги така, че основният цвят да застане най-отгоре. Завържете сърцевината към ластика и прегънете хартията така, че да получите формата, показана на изображението.

Лесни акценти: Лотос от хартия

7. Внимателно започнете да разгъвате хартиеното оригами, оформяйки листенцата едно по едно, слой по слой. За целта прегънете нагоре най-горния слой хартия, а средния слой оформете около него.

Лесни акценти: Лотос от хартия

8. Най-долният пласт оформете като листенца леко настрани, без да ги прегъвате нагоре.

Лесни акценти: Лотос от хартия

9. Срежете парче цветна хартия и я поставете в рамка. В центъра на хартията залепете готовия лотос от цветна хартия и окачете на стената.

Лесни акценти: Лотос от хартия


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
лотос, лотос от хартия, оригами, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg