фирми продукти
представяме
работа
 
Домовете на звездите: Домът на Оливър Стоун

Световноизвестният режисьор и сценарист Оливър Стоун е трикратен носител на престижното отличие "Оскар" и е отговорен за създаването на кинохитове, каквито са "Александър" и "Роден на четвърти юли". Така, както неговото име е символ на качество и необикновена режисура, така името на дизайнера Джефри Брадфийлд се приема като знак за невероятен интериорен дизайн. Именно затова двамата специалисти обединяват усилията си, за да създадат дом, в който популярният режисьор да се чувства в свои води.

интериори

Макар основният дом на Оливър Стоун да е къща в Лос Анжелес, той купува апартамент в родния си Ню Йорк, който се намира на брега на река Хъдзън. Апартаментът е на едно от ниските нива на сградата, така че от него режисьорът може да наблюдава забързаното ежедневие на тълпите навън. За реновацията на вече съществуващия дизайн обаче, Стоун се доверява на дизайнерът, който вижда нещата по същия начин като него самия. Именно Джефри Брадфийлд трансформира скучния и безличен интериор на апартамента в уникален оазис на спокойствието, носещ почерка на твореца.


* Тъй като апартаментът гледа към реката, водният мотив е основното вдъхновение за изграждането на интериора. Морскосиньото например е основният нюанс в палитрата на дома, като то е допълнено от бяло, кремаво и наситено червено. Във всекидневната основният акцент е изработеното по поръчка килимче, което обединява визуално целия кът за сядане. Неговият дизайн включва бяло и синьо, а основен елемент в него е мотивът на корабното въже. Като символ на морето, този мотив се повтаря из целия интериор. Наситено червените детайли балансират изтънчената палитра с яркия си характер, създавайки интерес.

интериори


* Оливър Стоун и Джефри Брадсфийлд работят заедно, за да постигнат желаната цел – да създадат интериори с индивидуален характер, които да подчертават творческото начало на своя собственик. На входа на жилището, дизайнерът е декорирал стените на целия коридор с плакати на филми, създадени от Оливър Стоун. Това придава индивидуалност на дизайна и разчупва монотонния цвят на стените. Семплата масичка, допълнена от огледало в същия цвят, малко столче и поставка за чадъри, е единственото обзавеждане в антрето. И те обаче, както повечето елементи в апартамента, правят препратка към основната палитра – бяло, синьо и червено.

интериори


* Трапезарията също разполага с огромни прозорци, през които влиза изобилие от естествена светлина. Освен голямата маса за хранене, допълнена от столчета, облицовани в синьо, помещението разполага и с вградена пейка до прозореца. Този тип банкети са "вградени" по дължина на целия апартамент – от трапезарията до всекидневната. Интересен акцент в дизайна на стаята са двете ръце, поставени на масата – те са от статуя на Буда, създадена в Бирма през 19 век. Друг интересен детайл са щорите, чиито шарки са ефектен, но ненатрапчив акцент.

интериори


* Работният кабинет на режисьора е обзаведен семпло, но стилно и с характер. Бюрото е поставено до неголемия прозорец, встрани на който има огромна библиотека. В стаята има още комфортно диванче и фотьойли, обединени визуално от килимче в кремаво и графитено. Един от малкото отчетливи детайли в интериора е статуетката от наградата "Оскар" – една от трите отличия, като тази конкретно е за най-добър режисьор (за филма "Взвод", 1986 год.).

интериори


* Спалнята е обзаведена семпло, но удобно – още при ставането режисьорът може да погледне към река Хъдзън и да се наслади на нейната величествена красота. Тук преобладават нюанси на синьото, графитеното и светлосивото. Огледалото, поставено встрани на леглото, точно до прозореца, отразяват естествената светлина и я разпръскват в помещението.

интериори


Източник: architecturaldigest.com







26 октомври 2010 17:35 | моят дом е моята крепост
От: Vil
Доста ярки цветове.които лично за мен като интериор ми идват в повече.В този дом вместо да се отпусна ще се чувствам "винаги в бойна готовност"
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
звездни домове, интериори, дизайн

още по темата

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg