фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна декоративна възглавничка с птиче

Вижте как можете да превърнете обикновената декоративна възглавничка в красив акцент за всекидневната, спалнята или детската стая. Можете да изработите изцяло нов аксесоар или да използвате за пълнеж готова възглавничка. Цветовете пък зависят изцяло от Вашите желания.

аксесоари

За да направите по-евтин и индивидуално оформен аксесоар, използвайте парчета плат или филц в желаните нюанси.


Необходими материали:

* готова декоративна възглавничка или пълнеж
* основен плат за калъфката или готова едноцветна калъфка
* парчета плат за декорацията (апликацията)
* хартия за фризер или обикновена хартия
* боя за тъкани
* макетно ножче
* декоративен ширит


Инструкции:

1. Ушийте калъфката или използвайте готова такава, върху която да работите.

2. Свалете схемата и я оразмерете по Ваше желание.

аксесоари

3. Срежете парче от хартията за фризер (ако ще използвате такава) – парчето трябва да е с такива размери, че да премине през принтер. Поставете парчето така, че изображението да се принтира върху хартиената част на листа, не върху промазаната страна. Ако използвате обикновена хартия, пуснете по стандартния начин.

4. Срежете готовото изображение, за да направите от него шаблон – за целта използвайте макетно ножче, с което да изрежете по контурите фигурките. Целта е да изрежете онези места, които ще оцветите върху тъканта.

аксесоари

5. Поставете хартиения шаблон на желаното място върху готовата калъфка. Ако използвате хартия за фризер, поставете я с промазаната страна към плата и минете отгоре с ютия.

аксесоари

6. Поставете парче картон под тъканта и нанесете през шаблона избраната боя. Изчакайте час и нанесете втори слой боя. Ако използвате специални бои за тъкани, които изискват декорацията да се запечата с гореща ютия, направете го според инструкциите на производителите върху опаковката на продукта.

аксесоари

7. Когато боята изсъхне добре, внимателно отлепете хартията.

аксесоари

8. Добавете декоративния ширит така, че да скриете началото на декорацията, за да изглежда сякаш тя тръгва от обшивката.

аксесоари

9. За да направите апликациите на листата, изрежете от избраните платове няколко малки листенца със съответните форма и размер (като използвате вече създадения шаблон). Тук са използвани конопен плат в кремаво и кадифен плат в бежово.

аксесоари

10. Аранжирайте апликациите, преди да ги залепите на място.

аксесоари

11. За залепването използвайте самозалепваща материя за апликации, която се задейства с гореща ютия (fusible interfacing), шевна машина или по капка лепило за тъкани. Можете да пришиете апликациите откъм долната част на калъфката, като използвате малки парчета плат, за да ги подсилите.

аксесоари

аксесоари

аксесоари

аксесоари


Източник: u-createcrafts.com







Няма коментари


ключови думи
декоративни възглавнички, всекидневна, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg