фирми продукти
представяме
работа
 
Еко кухня, създадена с вкус

Тази компактна, но функционална кухня е създадена като пример за това, как допълнителната пристройка може да се впише във вече създадения дизайн на къщата. Допълнението е с площ 34 кв. м. и се намира в къща в Калифорния. То е създадено като обет на собствениците към идеята за грижа към околната среда.

еко кухни

Плъзгащите се врати и големите прозорци на помещението позволява на светлината и на летните бризове да навлизат свободно в него, като осигуряват естествена климатизация. Върху покрива пък са монтирани соларни панели, генериращи чиста и безвредна енергия за кухнята.


Общ изглед

еко кухни

Помещението не е голямо като площ, но интериорът изглежда просторен и светъл, благодарение на високите тавани и огромните прозорци. Обзавеждането е семпло, но стилно, а облицовката е създадена от рециклирана дървесина. Не много големият кухненски остров играе ролята на работна площ за приготвяне на храната и същевременно се използва за съхранение на някои от вещите в кухнята. Цветовата палитра се състои от бяло, допълнено с естествени дървесни оттенъци, пастелно синьо и яркочервено.


Място за закуска

еко кухни

Встрани от кухненския остров е обособено малко кътче за закуска, обзаведено с малка масичка и две столчета за хранене. Цветът на масата координира с боядисаните изцяло в бяло кухненски шкафове. Яркият червен нюанс на линолеума пък добавя в иначе неутралната палитра цвят и интерес. Разбира се, настилката също е изработена от естествени материали – ленено масло, дървен прах, смола и настърган варовик.


Място за готвене

еко кухни

Печката е във винтидж стил, а стената зад нея е облицована с разноцветни керамични плочки в ярки цветове, които създават интересен ефект в интериора. Плотовете пък са изградени от кварц и полимерна смола, което ги прави устойчиви на надраскване, петна и високи температури.


Удобство в кухнята

еко кухни

За да се спести място, дървената дъска за рязане е вградена в долните кухненски шкафове, точно под плота. За да се изважда и връща обратно с едно движение, тя е поставена на метални релси, а нишата се затваря с капаче на панти.


Кухненски шкафове

еко кухни

Отново за спестяване на място и в подкрепа н оптималната употреба на пространството в кухнята, ъгловият кухненски шкаф е превърнат в чекмедже. Той се изважда напред, за да се достигне до продуктите и вещите в задната му част. Вместо малки декоративни дръжки, върху вратичките на шкафовете са монтирани удобни за хващане метални ръкохватки.


Кухненско легло

еко кухни

Колкото и странно да звучи, в кухнята има и вградено легло. То превръща помещението в мултифункционална стая – кухня, дневна и гостна. Леглото е вградено в една от стените и е скрито зад вратичките на шкафа. То се прибира и изважда от нишата под ъгъл от 90 градуса, осигурявайки допълнително място за спане или почивка. Когато мебелът се използва, масата и столчетата за хранене лесно могат да се преместят настрани, за да се освободи пространство.

Източник: bhg.com







4 септември 2012 22:23 | kuhnq
От: rada
dobre izmisleno.a i stila mi dopada .super e
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
еко дизайн, кухни, екологични материали

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg