фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите сами малка камина

Ако винаги сте искали да имате на терасата или в градината своя собствена камина, ето един проект, с който ще можете да изпълните мечтата си, без да изхарчите за това цялата си заплата. Макар на пръв поглед да изглежда трудно, ще се убедите, че проектът всъщност е доста лесен за изпълнение. Вижте по-долу подробни инструкции със снимки.

камина


Необходими материали
:

камина

Забележка: Силиконът, който се използва за плавателните съдове се отличава с това, че той не съдържа киселина, която разяжда метала – именно затова тук се използва такъв силикон, а не обикновен.


Инструкции:

1. Необходимо е избраните стъклени плоскости (например такива от стари рамки за картини) да образуват правоъгълник, който да пасне по ръба на избраната основа (градинско сандъче). Ако размерите не пасват, може да се наложи да срежете част от стъклото или да поръчате на стъклар да го направи.

камина

2. Направете остъклението на камината, като съедините четирите рамки. За целта нанесете ивица силикон по ръба на едната стъклена плоскост. Поставете отгоре под прав ъгъл ръба на другата плоскост, така че да ги изравните. Притиснете двете части добре една към друга за няколко минути, докато силиконът стегне.

камина камина

Повторете процедурата и по другия ръб, за да съедините три от четирите плоскости.

камина

Поставете тънка ивица силикон в двата края на така полученият полуправоъгълник и поставете четвъртата стъклена рамка, за да оформите четири стени.

камина камина

Внимателно подпрете готовото остъкление, за да изсъхне силиконът.

камина

Ако част от силикона се разтече – не се занимавайте да го почиствате, тъй като по-късно можете да го изрежете с макетно ножче.

камина

3. Нанесете силикон по цялата периферия на остъклението. Обърнете го с намазания ръб надолу и внимателно го поставете върху металната основа. Разположете стъклените ръбове така, че от вътрешната страна да има достатъчно място да се постави и закрепи металната решетка.

камина

камина

4. Оставете силикона да стегне добре. През това време се заемете с мрежата.

камина

Срежете металната мрежа (тук е използван грил), така че тя да пасне точно по ръба на металния съд, използван за основа. Целта е тя да се опира по ръба н съда и по стените на остъклението.

камина

5. Отворете опаковката на горивната смес – гел (gel fuel) и я поставете вътре в съда. Предварително прочетете внимателно упътването на производителя, за да знаете как да я използвате безопасно.

камина

Поставете мрежата/ решетката върху съда с гела и я опрете на ръба на основата.

камина

камина

6. Върху решетката подредете речните камъчета, като оставите отвор само на мястото над кутията с гела. Не подреждайте камъчетата твърде плътно, за да може във вътрешността на камината да навлиза кислород.

камина

Вашата камина е готова.

камина

7. Запалете внимателно камината с дълъг инструмент (тук това е направено с обикновено парче от спагети).

камина

камина

Така получената камина се препоръчва за употреба извън дома, но ако сте обезопасили мястото, на което искате да я поставите, можете да  използвате и вкъщи. Не забравяйте обаче да тествате дали всички части са стабилни. Пазете камината далеч от деца и животни, както и от запалими предмети, и никога не оставяйте запалена камина без надзор.

камина


Забележка:
1. По възможност използвайте за остъклението огнеупорно стъкло, за да намалите риска от спукване.
2. Поставете камината на незапалима основа – например каменна настилка – освен като мярка за безопасност, това ще предотврати разтапяне на материала, тъй като основата на камината се нагрява.
3. Използвайте само и единствено запалителна смес под формата на гел, създадена специално за целта – не поставяйте течен газ, бензин, нафта, бензин или въглища, тъй като можете да предизвикате спонтанно запалване. Ако искате да спрете пламъка, поставете отгоре незапалим предмет, за да спрете притока на кислород.

камина


Източник: theartofdoingstuff.com







Няма коментари


ключови думи
камина, камина за градината, проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg