фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративна мозайка от... семена

Един евтин, интересен и креативен проект, който можете да направите и заедно с децата си. С негова помощ можете да създадете декорация за стената или за масата, която да оформите по свой вкус. Пуснете на воля въображението си и използвайте любимите си цветове, за да претворите избраните форми върху обикновен лист картон или художническо платно.

Декоративна мозайка от семена

За проекта можете да използвате подръчни материали, тъй като основният материал на декорацията са различните видове семена – леща (обикновена и фина), ориз (кафяв, бял), боб, царевица (обикновена и за пуканки), просо, пшеница, гречка и прочее.


Необходими материали:


* основа – твърд картон, художническо платно
* изсушени семена в различни цветове
* малка широка четка
* обикновено лепило
* линия
* молив
* пластмасова лъжица за еднократна употреба
* купички за семената – пластмасови, стъклени, керамични или дървени


Инструкции:


1. Първо, очертайте с молив декорацията, която ще пресъздавате върху основата. Можете предварително да напишете в кой сектор какъв цвят ще използвате, за да Ви бъде по-лесно, когато започнете работа. Най-лесно ще оформите декорации с прави линии и геометрични форми, но не пренебрегвайте ефекта и на заоблените линии.

2. Разпределете семената в купички или чашки. Когато започнете да пресъздавате декорацията, оформяйте секторите един по един. Започвайки с един от секторите, нанесете с четката лепило върху него (ако не е много голям) или върху част от него.

Декоративна мозайка от семена Декоративна мозайка от семена

3. Загребете с лъжичката от желания "цвят" и поръсете обилно върху мястото, където нанесохте лепилото. Изравнете добре слоя с лъжицата, за да залепнат добре всички семена. "Боядисвайте" всеки сектор поотделно, като използвате само по един цвят семена.

Декоративна мозайка от семена Декоративна мозайка от семена

4. Преди лепилото да е изсъхнало, използвайте лъжичката или линията, за да оформите и изравните допълнително секторите по ръбовете.

5. Оставете лепилото да съхне поне 1 час и изтръскайте внимателно основата, за да се отделят семената, които не са се залепили за нея.

Декоративна мозайка от семена Декоративна мозайка от семена


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
мозайка, семена, декорация, декорация за стената, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg