фирми продукти
представяме
работа
 
Кухня за пример

Дизайнерите обичат да дават съвети относно това, което трябва и което не трябва да правим в интериора, какви цветове да подберем и как да обзаведем домовете си. Не винаги обаче имаме възможност да видим самите те как са обзавели своя дом и как са използвали собствените си съвети. Дизайнерът Кристофър Пийкок обаче е един от онези специалисти, които не се притесняват да покажат какво могат на практика. Той отваря вратите на своя дом, за да разгледаме една от най-често използваните стаи в къщата – кухнята. Освен място за приготвяне на храната и хранене, тук тя се е превърнала в семейна стая, в която може да се събере цялото домакинство, за да хапне, да разговаря и да се забавлява.


* Стремежът на дизайнера е да създаде един едновременно семпъл и изтънчен интериор. Настилката от бразилска череша е оцветена в шоколадово, за да се създаде приятен за окото контраст с искрящо белите кухненски шкафове. Гланцът върху паркета пък създава усещане за лукс и изящност. Осветлението също е ефектно, но ненатрапчиво – абажурите над кухненския остров са от никел и са във формата на кубове. Стените на всеки куб са остъклени с оребрено стъкло, което създава интересни шарки от светлина при включено осветление.

Кухня за пример


* Двете хладилни чекмеджета в кухненския остров, разположени откъм страната на мивката, се използват за съхранение на често употребявани продукти. Те позволяват на всеки член от семейството да има бърз и лесен достъп до закуски и напитки. Кухненският остров не е много голям, но е достатъчен за сядане на трите деца в семейството, докато родителите им приготвят храната от другата страна на кухнята. Всички мебели са разположени така, че да има много свободно място за преминаване по периферията на помещението, а движението из него да става свободно.

Кухня за пример


* Огромната печка от неръждаема стомана разполага с две фурни и мощен вграден аспиратор. Тя е разположена в ниша в стената, встрани от която са вградени рафтчета за подправки и продукти. Облицовката зад печката е от мозайка с перлен блясък, която придава на интериора изтънчен привкус.

Кухня за пример


* Сгушен до един от прозорците, се намира малък кът за закуска, обзаведен с малка кръгла масичка и няколко столчета за хранене с модерен дизайн. Прозорците пък са декорирани със семпли, но много красиви римски щори в оранжево, които озаряват интериора. Тъй като кухнята гледа към градината на къщата, от прозореца се разкрива великолепна гледка към зеленината навън.

Кухня за пример


* Щорите са създадени от плат със семпла щампа в оранжево и бяло, а по ръбовете те са декорирани с пискюлчета. Яркият, но ненатрапчив нюанс на плата озарява помещението и добавя в палитрата му свежи нюанси. Бялото пък координира с цвета на кухненските шкафове – основният цвят в цветовата палитра на интериора.

Кухня за пример


* Помещението е разделено тематично да две пространства – за готвене и бърза закуска, и за събирания. Те са обособени чрез не много широк кухненски шкаф, висок до тавана. Освен за параван, той служи и за съхранение на съдовете и сервизите за хранене. Макар и обособени едно от друго, двете помещения не са изцяло разделени, като това позволява на светлината от прозорците да достига до всички части на кухнята.

Кухня за пример


* Пространството за събирания играе ролята на всекидневна, но то не е отделено напълно от кухнята. Стените на този кът са решени в наситен сив оттенък, който изпъква на фона на искрящо белите детайли – завесите, тапицерията на мебелите, прозоречните рамки. Върху използваните материи са добавени няколко акцента в ярко оранжево, което обединява палитрите на двете пространства в кухнята. Масичката за кафе е в рустикален стил, който създава интерес в иначе модерния интериор. Огромният килим обединява визуално мебелите в един цялостен кът за отмора и разговори, до него се намират френските врати, които водят към верандата и градината.

Кухня за пример


* Дизайнерът, заедно с жена си, две от трите си деца и семейното куче Скръфи. Цялостният дизайн на интериорите е създаден именно в полза на семейството, за да бъде то заедно повече време. Мебелите са семпли, но удобни, пространствата са обособени, но не и разделени, а цветовете са свежи и ярки, за да се създадат светли и изпълнени с настроение интериори.

Кухня за пример


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, кухненски мебели, обзавеждане, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg