фирми продукти
представяме
работа
 
Магията на декупажа

Вижте как можете да превърнете и най-скучния скрин, шкаф или гардероб в свеж акцент за интериора. Тук ще Ви покажем как да създадете красива ботаническа декорация върху избраната мебел.

Магията на декупажа

Изкуството на декупажа е не само за декоративните проекти, но и за проектите с мебели. С помощта на подходящо лепило и избрани от Вас картинки, можете да създадете уникални декорации върху стария шкаф, които ще го превърнат в красив акцент за интериора. Проектът е лесен и не изисква много време, а що се отнася до вида на избраните изображения, тук имате почти неограничена свобода – страници от книги, рисунки от енциклопедии, декоративна хартия и прочее. Ако се направи както трябва, декупажът изглежда като рисунка, правена директно върху мебелите.


Необходими материали:


* дървен шкаф, скрин, гардероб и т.н. – стар или нов
* шкурка
* латекс в избрания цвят
* четки за боя
* опаковъчна хартия
* бояджийска самозалепващ лента
* избраната декорация
* лепило на водна основа (най-добре специално за декупаж)
* молив
* макетно ножче
* лак на водна основа


Инструкции:


1. Изберете мебел с равни повърхности, без извивки, за да можете да залепите декорацията без гънки. Предварително демонтирайте дръжките и другите метални части, ако има такива. Ако желаете, можете да боядисате избраната мебел в желания цвят – за целта нанесете боята и изчакайте няколко дена тя да изсъхне.

2. Подгответе хартиената декорация – поставете опаковъчна хартия върху равна повърхност и подредете върху нея избраните листове. Захванете листовете с малко тиксо и нанесете отгоре върху тях лепило. Оставете лепилото да изсъхне.

Магията на декупажа3. Изрежете избраните мотиви – използвайте молив и линийка, за да очертаете върху опаковъчна хартия шаблон на чекмеджетата (или мястото, което ще декорирате с декупаж върху избраната мебел). Така ще можете да определите размерите на повърхностите, за да изберете и изрежете хартиените мотиви. Изрежете с макетно ножче мотивите и ги подредете върху избраното място, като припокривате съседните парчета с по няколко милиметра.

4. Поставете парче двустранно залепваща лента на гърба на всяко парче и ги подредете отново. Когато завършите с аранжирането, извадете чекмеджетата от шкафа, за да нанесете лепилото.

5. Нанесете с четка лепило върху целия гръб на първия от избраните мотиви и без да се бавите го поставете на избраното място върху чекмеджето. Изгладете хартията добре и повторете процедурата с мотива, който е разположен в другия край на повърхността. Работете по сходен начин, докато обработите цялата повърхност на чекмеджето, като се движите от периферията към средата и леко припокривате мотивите един с друг. Оставете лепилото да изсъхне добре (поне за денонощие).

6. Нанесете върху третираните места лак, за да запечатате мотивите. Монтирайте дръжките на местата им или ги заменете с нови, които да изпъкват по-добре на фона на новия дизайн на мебела.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декупаж, декорация, шкаф, скрин, гардероб

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg