фирми продукти
представяме
работа
 
Розово интериорно вълшебство

Розовото най-често се свързва с детските стаи и момичешкия стил, затова много хора избягват да го използват като цвят в интериорите. Правилно подбрани, обаче, някои от по-пастелните нюанси на розовото могат да създадат в интериора деликатна и много приятна атмосфера, която няма нищо общо със сладникавия бонбонен стил. Вижте един великолепен пример, претворен в няколко интериора.


Трапезарията

Розово интериорно вълшебство

Меките пастелни тонове на розовото обгръщат стените и обагрят огромната картина на една от тях. Розовите нюанси са допълнени от настилката в светлобежово, мраморната маса в светлосиво и столовете за хранене, които съчетават дървесен оттенък със сиво. Цялата палитра на помещението създава гостоприемна атмосфера, която приканва към разговори.


Акцент в розово


Розово интериорно вълшебство

Един от най-силните акценти в интериора е огромната картина, изобразяващ венецианска лагуна, рисувана в нюанси на розовото и жълтото. Нейната деликатна, но ефектна красота привлича мигновено погледите, а наситените тонове я превръщат в изящен акцент на фона на бледорозовите стени.


Всекидневната


Розово интериорно вълшебство

Всекидневната е уютна и гостоприемна, благодарение на нежния фон върху стените и на семплата камина в единия край на помещението. Фонът е изцяло в деликатен розов нюанс – в него са обгърнати не само стените, но още рафтът над камината и рамката на огледалото върху него. Светлата тапицерия върху комфортните кресла и светлобежовият килим допълват палитрата, а настилката от тъмна дървесина създава приятен за окото контраст.


Детайли в розово и златисто


Розово интериорно вълшебство

Вазите и свещниците от венецианско стъкло, декорирани с детайли от злато и кехлибар, са сами по себе си ефектна декорация. Аранжирани върху старинно бюро от дървесина, те са допълнени само от семпъл букет от рози.


Спалнята

Розово интериорно вълшебство Розово интериорно вълшебство

Едно от най-успешните съчетания на розовото е със сребристо сиво. В спалнята на къщата е използвана именно тази палитра, допълнена от неутралните нюанси на светлобежовото килимче и органичния дървесен оттенък на настилката. Стаята е обзаведена семпло – плетените мебели в светлосиво са допълнени от аксесоари в деликатен розов нюанс, а върху нощната масичка е поставена само красива настолна лампа от алабастър. Спалното бельо и кувертюрата са в бяло и пастелно розово, а дизайнът му включва бродерии и сатенени акценти.


Кът за работа


Розово интериорно вълшебство

В единия край на спалнята е разположен семпъл работен кът, обзаведен с бюро, стол и фотьойл, боядисани в сиво. Двата огромни прозореца осигуряват изобилна светлина през деня, а вечер осветлението е осигурено от кокетната настолна лампа. През прозорците се разкрива чудесна гледка към градината навън, затова мястото е подходящо за работа, четене или отмора.


Място за почивка


Розово интериорно вълшебство

Различните като дизайн и цвят мебели са унифицирани и превърнати в кокетен комплект с помощта на малко сребриста боя. Така боядисаната мебелировка е допълнена с възглавнички в нежни розови тонове, които координират на бледорозовите стени и светлобежовото килимче.


Банята


Розово интериорно вълшебство Розово интериорно вълшебство

Банята не е голяма като размер, но е изпълнена със слънце, което подчертава допълнително красотата на розовата палитра в интериора. Внимателно подбраните акценти – венецианско огледало, кокетна тоалетка и практична порцеланова мивка, са едновременно красиви и практични. Настилката е от гланцирани керамични плочки в наситен розов нюанс, а стените са обагрени в нежно розово.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, розово, трапезария, всекидневна, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg