фирми продукти
представяме
работа
 
Преди&След: Реновация на старата къща

Вижте няколко проекта, при които старите интериори са реновирани с малко средства и усилия.


Кухнята: Преди

Преди&След: Реновация на старата къща

Преди трансформацията кухнята е безлична и мрачна. Дървената настилка е стилна, но твърде изхабена, на места дори обезцветена.


Кухнята: След


Преди&След: Реновация на старата къща

Новият интериор се отличава със свежата си палитра в бяло и пастелно зелено. Настилката е обработена с шлайф, а отгоре е нанесена светло зелена боя, която разкрива красотата на паркета,  като същевременно скрива недостатъците му.

Преди&След: Реновация на старата къща

Близо до ъгловия кухненски шкаф е поставен семпъл, но много практичен кухненски остров, направен от стар дървен шкаф. Шкафът е пребоядисан в искрящо бял цвят, за да се впише в новата палитра на интериора, а върху него е монтиран дървен плот. Той служи за приготвяне на храната и за хранене, а двата семпли бар стола се прибират удобно под него, когато не се използват. Шкафът разполага с достатъчно място за вещите в кухнята, а отстрани е монтирана поставка за кухненската хартия.


Всекидневната: Преди


Преди&След: Реновация на старата къща

Преди&След: Реновация на старата къща

Мрачното и претъпкано с вещи помещение е почти изцяло реновирано, като са запазени само основната конструкция, колоните и гредите върху тавана. Настилката е в добро състояние, както и парапетите на стълбището. Стените обаче имат нужда от освежаване, а обзавеждането трябва да бъде преразпределено.

Всекидневната: След


Преди&След: Реновация на старата къща

След трансформацията помещението изглежда много по-просторно и светло. Пространството е почти напълно преразпределено – в стената са оформени няколко допълнителни прозореца, а стените са решени изцяло в бяло. Остарелият като дизайн интериор е изместен от модерен интериор, чийто стил е сходен на този на просторните градски апартаменти. Тъй като целият сектор от етажа е превърнат в едно голямо помещение, отделните пространства са обособени чрез метални паравани.

Преди&След: Реновация на старата къща

В другия край на всекидневната е оформена многофункционална стена с модерен дизайн. В нея е създадена вградена камина, място за телевизор с плосък екран и вградени ниши за вещите в стаята. Огромното канапе и комфортният фотьойл са обособени в сектор за сядане, събирания и разговори чрез неголямото килимче в червено. Подовата лампа с гъвкав дизайн позволява прецизно насочване на светлината за четене, докато цялостното осветление е осигурено от вградени в тавана осветителни тела.


Спалнята: Преди


Преди&След: Реновация на старата къща

Мрачно и тясно, помещението притежава добре запазена конструкция, но има нужда от цялостна реновация.

Спалнята: След


Преди&След: Реновация на старата къща

Двата етажа на този сектор от къщата са обединени частично, което позволява да се създадат практични тавански прозорци, осигуряващи повече светлина и простор в интериора. В другия сектор на сградата второто ниво е запазено и е отделено чрез високи парапети. Новата спалня се отличава със свежата си палитра, включваща светли тонове на бялото, синьото и кафявото. Пространствата са обединени така, че светлината да достига до всяка точка на интериора, като същевременно е осигурено достатъчно уединение.


Източник: designspongeonline.com







8 октомври 2010 13:04 | Интересно
От: Даниела Петрова
Интересно преустройство, но е свързано с много средства. Защо винаги в статиите бялото е искрящо бяло? На доста места то видимо не е искрящо / този проект е изключение/.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
реновация, ремонт, дървена настилка, паркет, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg