фирми продукти
представяме
работа
 
1 всекидневна, 4 цветови палитри

Колко пъти сте се чудили как би изглеждала дадена стая, обзаведена по определен начин, в различни цветове? Вижте един интересен експеримент, който представя една и съща всекидневна по четири различни начина, без да се сменят мебелите и аксесоарите в интериора – само цветовата палитра.



Цветова схема 1: Свежа палитра в зелено

палитри

Изтънчена и свежа, палитрата в зелено се съчетава чудесно с вече съществуващите цветове в интериора – кафяво, синьо, бяло и черно. Наситеният, но ненатрапчив нюанс върху стените създава приятен за окото фон, върху който изпъква стилната красота на обзавеждането. Зеленият цвят не само подчертава останалите елементи в интериора, но и балансира тяхната интензивност. Наред с почти неутралните тонове обаче, в дизайна са вплетени и няколко ярки нюанса, който се превръщат в красив акцент.


палитри

За да се балансира наситеността на зеленото, фризовете и таванът са в искрящо бяло, което създава приятен контраст. Вместо бяло, може да се използват още кремаво, светло бежово, слонова кост или светлосиво. Тук камината е "очертана" в бяло, а сърцевината й е в тъмнокафяв оттенък, който координира с цвета на дървената настилка.


палитри

Акцентите в интериора са смели и ярки – червени бюра, оранжеви завеси, жълти и сини декоративни възглавнички. Бюрата са допълнени от прозрачни пластмасови столове, които не отвличат вниманието от яркия динен нюанс, от красивите картини на стената и от двете идентични настолни лампи върху мебелите.


палитри

На фона на зелените стени се отличават елементите в светлобежово – раираните канапета, огромният килим с тигрова шарка, завесите и щорите върху двата прозореца.



Цветова схема 2: Луксозна палитра в червено

палитри

Наситеното бордо върху стените създава усещане за лукс, топлина и уют. Цветът е смел, но изискан, и подчертава стилния интериор с дълбоките си винени тонове. Обзавеждането остана същото – мебели в бежово и акценти в няколко по-ярки нюанса, които подчертават стилната палитра.


палитри

С фон в наситено червено, фризовете и таванът могат да бъдат решени в по-тъмен цвят – слонова кост, кремаво или много светло бежово. Те изглеждат по-изискано върху тъмното бордо от искрящо бялото, и приближават палитрата към вторичните цветове в интериора – бежово и кафяво.


палитри

Вместо ярък нюанс, в този вариант за бюрата е използван ненатрапчив син цвят, който координира с акцентите в интериора – декорацията върху завесите, декоративните възглавнички и картините върху стената.


палитри

Вместо в оранжеви тонове, декорацията на завесите е в наситен син оттенък. Тъмночервеният фон се съчетава чудесно с бежовата тапицерия на мебелите, с неутралния килим, както и с наситените нюанси на част от аксесоарите.



Цветова схема 3: Класическа палитра в синьо

палитри

Синьото е перфектен фонов цвят за всеки интериор, стига да се подбере правилният нюанс. Тук за стените е използван син цвят със зелен подтон, който сякаш се слива с вече съществуващия интериор. Палитрата е изискана, стилна и ненатрапчива, и подчертава силния характер на акцентите в черно и бяло.


палитри

В искрящо бяло или в слонова кост, на фона на този приятен за очите наситеносин нюанс детайлите в светъл цвят се превръщат в свеж и изискан акцент. Шоколадовата сърцевина на камината и тъмният оттенък на паркета допълнително подчертават стилната хармония между цветовете.


палитри

Дори най-изисканият интериор има нужда от ярък акцент и тук тази роля се изпълнява от двете бюра в слънчев жълт оттенък. Цитрусовият цвят координира чудесно с бежовата тапицерия върху мебелите, със завесите и с декоративната възглавничка в ненатрапчив динен нюанс.


палитри

Заради многото аксесоари в синьо във вече съществуващото обзавеждане, изборът на цвят за стените създава интериор с класическа красота и хармонична палитра. Ненатрапчивите акценти в червено и жълто разнообразяват монотонния характер на дизайна и позволяват на погледа да обгърне изцяло интериора.



Цветова схема 4: Неутрална палитра в бежово

палитри

Ако смятате наситените тонове за твърде смело решение, ето и една палитра в бежово. Светлият фон върху стените координира с бежовите нюанси на вече съществуващото обзавеждане и подчертава деликатно наситените акценти в оранжево, черно и червено.


палитри

При тези толкова бледи стени най-подходящият цвят за детайлите е искрящо бялото или слоновата кост. Светлата палитра контрастира приятно с шоколадовите тонове на камината и дървената настилка.


палитри

Същите допълнителни цветове за аксесоарите, които са подбрани за интериора с палитра в зелено, вършат чудесна работа и при този вариант. Червените бюра, почти неутралните картини на стената и акцентите в жълто, оранжево и синьо изпъкват деликатно върху бледия бежов фон на стените.


палитри

Тази палитра е най-ненатрапчивият вариант за интериора и е универсално решение за всеки дизайн. Тя е неутрална, стилна и дори малко скучна, но пък няколко ярки акцента са в състояние да й придадат повече пикантност и индивидуализъм.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
палитри, дизайн, цветове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg