фирми продукти
представяме
работа
 
Хитри решения за малките кухненски приспособления

Почистете кухненските плотове и освободете допълнително място за приготвяне на храната, като скриете малките уреди и приспособления. За целта вижте тези хитри идеи, с чиято помощ можете да намерите място за всеки кухненски аксесоар.


1. Място за тостера


Хитри решения за малките кухненски приспособления

Дръжте тостера на ръка разстояние за подготовка на сутрешната закуска, като го съхранявате в малка ниша в кухненските шкафове (на мястото на чекмедже). Там монтирайте плъзгаща се плоскост върху метални релси, върху която да поставите уреда. Така, когато Ви е необходим, ще имате достъп до него с едно движение. Не забравяйте да си осигурите източник на електричество наблизо.


2. Малки остъклени вратички

Хитри решения за малките кухненски приспособления

Пространството между горните и долните кухненски шкафове също може да се използва (поне на места), като мястото се загради и затвори зад остъклени вратички. В така получените "стаички" можете да съхранявате кафе-машината, тостера или пък кафемелачката. Ако използвате същия дизайн и цветове, като тези на шкафовете, отделенията ще се слеят визуално с цялостното обзавеждане в кухнята.


3. Отворени рафтове


Хитри решения за малките кухненски приспособления

Отделете един или два дълбоки рафта от горните кухненски шкафове, за да съхранявате върху тях най-често използваните приспособления и неголеми уреди за домакинството. Уверете се, че рафтовете не са твърде нависоко, за да не се налага да се пресягате, когато искате да вземете даден уред.


4. Плот в шкафовете


Хитри решения за малките кухненски приспособления

Осигурете си бърз достъп до тостера, каната за сок или чашите аз кафе, като ги съхранявате върху рафтче, монтирано върху метални релси. Ако имате възможност, преустройте кухненските шкафове, за да оформите ниши за кафе-машината и микровълновата печка. Пред всяка ниша можете да монтирате вратички (със същия дизайн като тези на останалите шкафове), зад които да скривате уредите и приспособленията.


5. Количка под плота


Хитри решения за малките кухненски приспособления

Под кухненския плот можете да отделите тясна ниша, в която да поставите практична количка на колелца. Металните рафтчета на количката ще съхраняват кухненските приспособления, а дървеният плот в горната й част може да се използва като дъска за рязане. Ако използвате тази функция обаче, уверете се, че имате възможност да почиствате редовно дъската.


6. Практичен ъгъл


Хитри решения за малките кухненски приспособления

Използвайте вертикалното пространство от едната страна на кухненските шкафове – оформете ниши за малките уреди (малко телевизорче, тостер, кафе-машина и прочее). Уверете се обаче, че всяка от кутийките ще има достъп до контакт.


7. Миксер в шкафа

Хитри решения за малките кухненски приспособления

Тази странна, но много практична поставка позволява да съхранявате миксера в горната част на кухненските шкафове. Тя се издърпва напред, като металните й релси се задвижват в посока нагоре. Поставката се застопорява в тази позиция, а когато не се използва, монтираният върху плота уред се прибира надолу и назад.


8. Кухненски "гаражи"

Хитри решения за малките кухненски приспособления

Макар да звучи странно като наименование, тази идея е всъщност доста практична. Кухненските "гаражи" представляват ниши между горните и долни кухненски шкафове, в които се съхраняват вещите в помещението. Асоциацията с гараж се прави заради вратичките, зад които се скриват уредите и приспособленията, и които могат да са различни като вид. Ето например, тук е показана ниша с вратичка, която се издърпва нагоре – тя е много подходяща за места, в които няма място встрани или отпред.

Хитри решения за малките кухненски приспособления

Друг вид кухненски "гараж" пък се отваря под прав ъгъл, така че плотът отпред остава свободен.

Хитри решения за малките кухненски приспособления

Този тип "гаражна" врата пък е създадена на принципа на ролетните щори и кутиите за хляб – тя се прибира нагоре и се скрива във вътрешността на шкфа, така че не заема никакво допълнително място. Този тип ниша е подходяща за места с по-труден достъп, за ъгли и за чупки в кухненските шкафове, където няма място за отваряне на стандартната вратичка на шкафа.

Хитри решения за малките кухненски приспособления

Ето и една дизайнерска идея – нишата е оформена в стената между горните и долни кухненски шкафове, а вратичката й е със същия дизайн като стенната облицовка. Така, когато не се използва, тя се крива зад вратата и се слива с дизайна на стената. Тайната на този проект е фактът, че пред оригиналната стена, на разстояние 15-20 сантиметра, е изградена втора стена, като между двете стени се намира кухината за кухненските вещи.


9. Скришно местенце в кухненския остров


Хитри решения за малките кухненски приспособления

Ако разполагате с кухненски остров, използвайте пространството вътре в мебела, за да съхранявате част от вещите в кухнята. От всяка страна на острова могат да се оформят шкафчета с рафтове и чекмеджета, които ще съхраняват приспособленията и уредите на ръка разстояние от работния плот.


Източник: kitchenbathideas.com







22 декември 2010 00:21 | kuhnenski re6enia
От: polin
mnoooogo HITRO pozdravlenia
25 ноември 2010 09:38 | кухненски решения
От: Божидар
Страхотни идеи!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, кухненски уреди, кухненски аксесоари, шкафове, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg