фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартни проекти: Глобус по желание

Ако се чудите какво да правите със стария ученически глобус, захвърлен да събира прах по шкафовете, ето една интересна идея. Грабвайте четката и боята и създайте земно кълбо по свой вкус.

Нестандартни проекти: Глобус по желание

Този проект дава много възможности – практични, забавни и декоративни. Що се отнася до практичните приложения на така оформения глобус, те са свързани с изучаването на географията на света – можете да превърнете аксесоара в своеобразна ученическа дъска, на която да учите детето си кое как се нарича или пък да очертавате границите на страните в различните епохи. Ако пък желаете, можете да създадете един съвсем различен свят, като очертаете по свое желание континентите и страните. Ако пък сте запален пътешественик, отбелязвайте на глобуса местата, на които сте били и които искате тепърва да посетите.

Що се отнася до прецизността, можете да оформите линиите много внимателно, като покривате континентите парче по парче, за да създадете прецизна карта на света. Или пък можете да очертаете грубо само основните линии на континентите, както е направено тук.

Нестандартни проекти: Глобус по желание


Необходими материали:


* боя за училищни дъски – в два цвята (тук са използвани кафяво и зелено)
* бяла боя
* четки за боя – голяма и малка
* стар ученически глобус
* тебешир


Инструкции:

1. Покрийте океаните с поне два слоя от единия цвят боя за училищни дъски – тук е използвана кафявата боя. Можете да нанесете цвета върху всички океани или да оформите всеки воден басейн индивидуално, като спазвате прецизно очертанията покрай островите и континентите. Тук боята е нанесена върху голяма площ, без да се спазват прецизно линиите и без да се очертават островите.

Нестандартни проекти: Глобус по желание


2. Изчакайте боята да изсъхне. Внимателно нанесете другия цвят боя върху сушата (тук е използван зеленият цвят). Ако искате да сте по-прецизни, можете да използвате няколко различни нюанса, като оцветявате повърхността на глобуса парче по парче, за да се водите от оригиналните линии върху хартията. Тук границите са очертани грубо, тъй като проектът е по-скоро с декоративна цел.

Нестандартни проекти: Глобус по желание


3. С малката четка нанесете внимателно бялата боя по контурите, на границата между двата цвята боя за училищни дъски. Когато боята изсъхне, можете да пишете с тебешир отгоре върху така оформения глобус – да отбелязвате места, да именувате държавите и континентите, да рисувате. Тебеширените надписи се трият с обикновена гъба или влажен парцал.

Нестандартни проекти: Глобус по желание


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
глобус, четка, боя, земно кълбо, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg