фирми продукти
представяме
работа
 
12 идеи за шкафа в банята

Вижте няколко идеи за бани, обзаведени с шкафове с отворен дизайн, който дава възможности за допълнително място за съхранение на вещите. Разнообразието на практични дизайни в тази посока е голямо и позволява да се намери решение за всяка баня, независимо от нейните размери и стил.


1. Стилно и функционално

12 идеи за шкафа в банята

Създадено така, че да изглежда като луксозна мебел, това практично шкафче за банята позволява в долната му част да се съхраняват кърпи, аксесоари или пък козметика. То включва и чекмеджета за част от вещите, както и достатъчно място около мивката, където да се държат основните продукти.


2. Дизайн за детската баня

12 идеи за шкафа в банята

Ако децата Ви разполагат с отделна баня, ето едно решение – широк дървен шкаф за баня с чекмеджета и рафтове в долната част. Шкафът ще побере всички необходими вещи, като можете да ги разпределите така, че всяко дете да знае къде стоят неговите неща. За разлика от стандартната баня за възрастни, тук можете да пуснете въображението си на свобода и да използвате ярки нюанси, смели шарки и забавни аксесоари.


3. Вградена тоалетка


12 идеи за шкафа в банята

Тази семпла тоалетка е вградена директно между двете стени в тясната ниша на банята. Тя се намира между душа и вратата на помещението, а липсата на основа позволява под шкафа да се съхраняват кошнички с различни вещи – козметика, аксесоари, кърпи и прочее. Плотът на тоалетката, както и петте малки, но дълбоки чекмеджета, дават допълнителни възможности за съхранение.


4. Вграден шкаф за баня


12 идеи за шкафа в банята

Едно решение, подобно на предишното – тук шкафът в банята отново е вграден между двете стени, без да има контакт с пода. Неговият разчупен дизайн и множеството чекмеджета предоставят предостатъчно място за вещите, а цветовете и шарките му са използвани из цялата баня, създавайки интересен ефект на цялост.


5. Тоалетка от старинна маса


12 идеи за шкафа в банята

Дългата и тясна старинна масичка е трансформирана в нестандартна тоалетка за банята. В плота й са направени два отвора за мивките, които са свързани със сифони в стената. За да се предпази дървесината от водата, тя е обработена със специален водоустойчив препарат.


6. Шкафче за баня върху стената


12 идеи за шкафа в банята

Вместо между стените в ниша, тази тоалетка е вградена директно в стената, като сифонът на мивката минава под облицования с плочки плот. Тя не разполага с чекмеджета, но пък има предостатъчно място встрани от мивката, както и под нея. От едната страна все пак е монтиран метален лост за хавлиените кърпи


7. Азиатско вдъхновение


12 идеи за шкафа в банята

Семпла, но много красива, тази баня е вдъхновена от азиатската идея за практичност и минимализъм. Малката дървена тоалетка, в която е вградена порцеланова мивка, заема съвсем малко място в тясната баня, като вещите могат да бъдат съхранявани в кошнички в долната част на мебела. Върху предния панел на тоалетната пък е монтиран метален лост за хавлиите. Обзавеждането е допълнено от огромно огледало без рамка, две очарователни стенни лампи и семпла декорация върху стената зад мивката.


8. Красива тоалетка от тъмна дървесина


12 идеи за шкафа в банята

Тъмната дървесина на този великолепен шкаф за баня създава усещане за лукс и високо качество. Неговата изтънчена форма е допълнена с практичен дизайн, който осигурява предостатъчно място за съхранение на вещите върху отворения рафт в долната част на шкафа. Порцелановата мивка в бяло, монтирана директно върху  плота, контрастира приятно на тъмното дърво, а кранчето е монтирано върху задния панел на тоалетката, директно в стената.


9. Отворен дизайн с керамична облицовка


12 идеи за шкафа в банята

Тази тоалетка е вградена директно в стената и е облицована с плочки от естествен камък. Меките извивки на дизайна й подчертават усещането за изящество и обгръщат вградената кръгла мивка. Облицовката продължава и върху част от стените, което създава усещане за цялостност. Мекият пясъчен нюанс на облицовката е допълнен от наситения керемиден цвят в горната част на стените, за да се създаде ненатрапчив, но ефектен контраст.


10. Остров в банята

12 идеи за шкафа в банята

Всички знаем колко практичен може да бъде кухненският остров, но кой казва, че той е запазена марка само за кухнята? Тук например тесният, но дълъг "остров" в банята дава възможност вградената в него мивка да се използва и от двете страни. В долната му част могат да се съхраняват част от вещите, а основните аксесоари могат да се подредят върху плота.


11. Семпло решение за двама

12 идеи за шкафа в банята

Семпло решение за двама, изградено в превърнатото в баня таванско помещение. Скосеният покрив не е проблем при обзавеждането – под него могат да се монтират две отделни системи за ВиК и да се поставят две семпли шкафчета. Тъй като те се намират до прозореца, до тях достига изобилие от естествена светлина.


12. Оазис в банята


12 идеи за шкафа в банята

Тази просторна баня е обзаведена семпло, но много красиво. В нея е поставен просторен шкаф с две вградени върху плота мивки, в чиято долна част са поставени няколко плетени кошнички за вещите в банята. Дървената настилка създава усещане за уют и топлина, а цветното килимче добавя доза ярки цветове към иначе неутралната палитра.


Източник: kitchenbathideas.com







13 януари 2011 08:53 | cool
От: Vesela
Страхотни са наистина, проблемът не е единствено в малките санитарни помещения, а и в използваните материали. В момента ремонтираме домът си и колкото и свежи идеи да имаме с половинката ми, е почти невъзможно да ги реализираме и поради липса на разнообразие и поради липса на финанси :( Тъжно, нали??!
12 януари 2011 17:47 | krasoti
От: ina
Не знам дали някой се замисля за приложението в БГ на тези хубави интериори. В баня 2х2 не виждам да е възможна реализацията им.
11 януари 2011 11:10 | super
От: old spice
Страхотни интериори! Красота и комфорт! Къде да ги поместим само ми кажете в тесните кутийки на българската действителност.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
шкаф, баня, шкаф за баня, тоалетка, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg