фирми продукти
представяме
работа
 
11 великолепни интериора в черно и бяло

Класическата комбинация от черно и бяло винаги е добър избор за интериора, особено ако искате да включите някои по-ярки нюанси в него. Стига черното да се дозира внимателно, неутралното черно-бяло съчетание ще балансира наситените тонове и ще Ви даде възможност да използвате любимите си цветове, без да се притеснявате, че интериорът ще изглежда твърде кичозен.


1. Модерен експеримент


11 великолепни интериора в черно и бяло

Цитрусовият цвят върху стените добавя доза енергия в черно-бялата палитра и подчертава модерното излъчване на интериора. Основен акцент тук е ефектният килим с ивици в черно и бяло, а изчистеният дизайн на канапето създава усещане за стил и изтънченост.


2. Горещо съчетание

11 великолепни интериора в черно и бяло

Тук камината е декорирана с изтънчени геометрични форми в черно и бяло, които мигновено привличат погледите към нея. Допълнителните аксесоари, поставени върху рафта над нея, също се придържат към тази комбинация. Що се отнася до фона върху стените, той е в пастелен син нюанс, който допълнително подчертава изящния дизайн на камината.


3. Красива комбинация


11 великолепни интериора в черно и бяло

Тук съчетанието на светлосиньо с детайли в черно и бяло създава един изтънчен и красив интериор. Върху основата от светли нюанси, черното, използвано пестеливо, създава великолепен акцент. Тук в черно са боядисани первазите и фризовете на стените, както и част от входната врата. Бялото пък е използвано по-изобилно – върху таваните, върху вратата и върху пода.


4. Тоале в черно и бяло

11 великолепни интериора в черно и бяло

Макар на пръв поглед тази спалня да изглежда претрупана и разнородна като шарки, тя всъщност се оказва приятно за окото съчетание между различни мотиви в черно и бяло – тънки райета, геометрични фигури, дюс и великолепно тоале върху стените. Големите шарки на тоалето са балансирани визуално чрез дребните мотиви върху спалното бельо. Едноцветната бяла възглавничка и настолната лампа с черен абажур пък се превръщат в деликатни акценти на фона на разнородните шарки.


5. Драматичен ефект


11 великолепни интериора в черно и бяло

Тук черно-белите завеси изпълняват ролята на параван между две помещения. Те са щамповани с нестандартни мотиви, чиято повторяемост обаче не им позволява да изглеждат кичозни или неуместни в иначе изтънчения интериор в синьо, черно и бяло.


6. Четири нюанса


11 великолепни интериора в черно и бяло

Този еклектичен микс от шарки допълва жизнерадостния дизайн на спалнята и създава настроение. Сиво-синьото допълва хармонично черно-бялата палитра, а розовото добавя неочакван акцент. Сивите оттенъци създават плавен преход между черното и бялото, а мекият характер на нежно розовите стени балансира контраста между тях.


7. Изтънчени акценти

11 великолепни интериора в черно и бяло

Семплата декорация на стената допълва модерното излъчване на интериора, а великолепният тапициран стол мигновено привлича вниманието към себе си. Независимо от сравнително малките си размери, двата акцента се конкурират за ролята на фокусна точка в помещението, докато останалите аксесоари подчертават тяхната красота и характер.


8. Семпло и модерно

11 великолепни интериора в черно и бяло

Изтънченият шкаф за баня с изчистен дизайн в черно и бяло създава приятен за окото контраст в тази модерна баня. Семплата красота на съчетанието е допълнена от ефекта на огромното кръгло огледало, което отразява светлината в помещението и създава усещане за повече пространство в иначе малката баня.


9. Върху масата


11 великолепни интериора в черно и бяло

Не пренебрегвайте ролята на аранжировката върху масата – приборите и сервизите за хранене също могат да се превърнат в интересен акцент в интериора. Тук например комбинацията между черно и бяло върху чиниите за хранене, върху покривката и върху масата е допълнена от салфетките в наситено розово. Допълнителният акцент идва от контраста между елементите – черни съдове с бели мотиви и обратното, който създава и усещане за хармония между цветовете.


10. Арлекин в черно и бяло


11 великолепни интериора в черно и бяло

Тук стената е декорирана чрез т.нар. арлекин, чийто силен характер и изтънчен контраст създават една почти триизмерна декорация. Тя е напълно достатъчна, за да се превърне в акцент на иначе малкия интериор на банята, затова всички останали елементи са семпли и ненатрапчиви.


11. Изтънчено съчетание


11 великолепни интериора в черно и бяло

Черно-бялата комбинация не винаги е драматична и натрапчива – ако се използва умерено и в съчетание с подходящите цветове, тя може да се превърне в едва загатнат акцент в интериора. В тази слънчева кухня например, пейката до прозореца и облечените в калъфи столове за хранене са декорирани с черно-бели райета с различен мащаб, за да се създаде визуален баланс. Стилните щори върху огромния прозорец пък добавят изискано очарование със своя семпъл дизайн и ненатрапчиви черно-бели щампи. Останалите нюанси в палитрата – кремаво, слонова кост и светлокафяво, омекотяват силата на черно-бялата комбинация и укротяват силния й характер.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
черно и бяло, интериор, обзавеждане, цветова комбинация, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg