фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация за стената "Рибена кост"

Превърнете скучните бели стени в произведение на изкуството, като ги декорирате с тази ефектна и лесна за направа "рибена кост". Проектът е подходящ за антрето, за домашния кабинет, за гардеробната, дори за всекидневната. За да създадете акцент, можете да изпълните декорацията само върху една от стените.

Декорация за стената "Рибена кост"

Освен ефектна, декорацията е и практична, тъй като използваните материали са много по-евтини от ролка качествени тапети. Проектът пък е наистина лесен за изпълнение, а и изисква само два цвята боя, четка (валяк) и бояджийска лента. Ако искате, можете да оставите и оригиналния цвят на стената, като добавите само по-светъл или по-тъмен нюанс (както е направено тук)


Необходими материали:


* цветен латекс в един /два нюанса – тук е използвана специална безвредна боя, несъдържаща химикали (в бяло), върху стена в бежово
* прозрачен гланц за нанасяне върху бои на водна основа (по желание)
* панерче за боя
* валяк за боядисване
* самозалепваща бояджийска лента
* четка за боядисване

Декорация за стената "Рибена кост"


Инструкции:


Обособяване на дизайна

1. Измерете стената и отбележете средата й по дължина. Залепете парче от бояджийската лента вертикално, от тавана до пода. Измерете всяка от така получените половини, разделете и тях наполовина и залепете още 2 парчета бояджийска лента. Сега разполагате с 3 успоредни ленти, разделящи стената на четири равни части. Ако стената Ви е много голяма, можете да обособите повече сектори. Поставете по едно парче лента и по краищата на стената, за да я обособите от съседната стена.

Декорация за стената "Рибена кост"

2. Започвайки от тавана, отбележете с маркер чертички на всеки 23 сантиметра, върху всяка от вертикалните ленти. С помощта на бояджийска лента направете диагонали, като свържете всяка от отбелязаните точки със съседната вертикална лента – чрез точката, която се намира по-надолу или по-нагоре (редувайки ги).

Декорация за стената "Рибена кост"

Нанасяне на боята

3. Пригответе боята, която ще използвате и я разбъркайте добре.

Декорация за стената "Рибена кост"

4. Започнете да нанасяте боята, като движите четката под ъгъл, следвайки линиите на бояджийската лента и движейки се отгоре-надолу. Нанесете по-светлия нюанс боя върху половината от обособените участъци – по редици по хоризонтала и през редица по вертикала.

Декорация за стената "Рибена кост"

5. Ако резултатът Ви се струва недостатъчно наситен, нанесете и втори слой боя. Оставете първия цвят боя да изсъхне добре.

Декорация за стената "Рибена кост"

6. Нанесете втория нюанс боя (ако ще използвате такъв) или оставете другата част на стената в оригиналния цвят. Отгоре нанесете с валяк два слоя гланц – върху цялата стена или само върху секторите с основния цвят (бежовото).

Декорация за стената "Рибена кост"

7. Оставете да изсъхне добре и внимателно отлепете бояджийската лента от стената.

Декорация за стената "Рибена кост"

Декорация за стената "Рибена кост"


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
боядисване, декорация, латекс, валяк, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg