фирми продукти
представяме
работа
 
Красива поставка за декорация на стената

Освен стандартните рафтчета, има и още един начин да изложите на показ акцентите в дома си – чрез декоративни кутии, монтирани директно върху стената. В тях могат да се подредят всякакви аксесоари – книги, декорация, дори малки саксии с растения. Оформлението на кутийките и цветът им също са част от красотата на този лесен за направа акцент.

Красива поставка за декорация на стената

За този проект Ви е необходима дървена или шперплатова кутия, останала от старите компакт дискове или от други вещи. Ако не разполагате с такава, можете да си я направите сами от няколко парчета дървесина или шперплат.
 
Красива поставка за декорация на стената


Необходими материали:


* дървена или шперплатова продълговата кутия с желаните размери – стара или нова, готова или сглобена от Вас
* декоративен фриз от дърво (например такъв за направата на рамки за картини) – 4 парчета с размери в зависимост от размерите на кутията (като се добавят по няколко сантиметра толеранс от всяка страна)
* трион
* инструмент за скосяване под ъгъл
* линийка и молив
* лепило за дърво
* бояджийска самозалепваща се лента
* макетно ножче
* декоративна хартия


Инструкции:

1. Измерете вътрешността на кутията – по ширина и по дължина, без да включвате дебелината на стените й.

Красива поставка за декорация на стената

2. Използвайте инструмента за скосяване, за да срежете краищата на всяко парче декоративен фриз под ъгъл 45 градуса. Работете внимателно, като се уверите, че четирите парчета ще паснат точно едно на друго. Тъй като горният ъгъл е външен, той трябва да е ориентиран в посока надясно ( / ), а срещуположният ъгъл трябва да е ориентиран наляво ( \ ). Всяко парче трябва да бъде с два края, ориентирани в различни посоки, така че да сглобите рамката.

Красива поставка за декорация на стената

3. Поставете фризовете на равна повърхност, нанесете лепило за дърво върху скосените краища на всяко парче и ги сглобете едно към друго. Притиснете ъглите добре един към друг, за да оформите рамката и оставете лепилото да стегне.

4. Докато лепилото съхне, можете да облепите дървената кутия с декоративна хартия. Измерете кутията отвън – обиколка и дълбочина, и срежете парче от хартията със съответните размери. Залепете парчето с помощта на лепило за дърво. Можете да облепите с декоративна хартия и вътрешността на кутията – частично (например само фона) или изцяло. Вместо декоративна хартия, можете да използвате също оцветител, лак или боя за дървесина.

Красива поставка за декорация на стената

5. Ако искате, можете да нанесете боя и върху дървената рамка, след като лепилото й изсъхне добре. Оставете и боята да изсъхне, преди да сглобите декорацията.

6. Пробийте в задната част на кутията четири дупки за окачване – в четирите ъгъла.

7. Нанесете лепило за дърво по целия преден ръб на кутията – там, където ще се постави декоративната рамка. Внимателно поставете отгоре сглобената рамка и притиснете добре. С влажен парцал избършете излишъците от лепило. Ако трябва, обърнете кутията с дъното нагоре и поставете отгоре няколко дебели книги, докато лепилото изсъхне.

8. Когато лепилото стегне добре, окачете кутията върху стената и поставете в нея желаната декорация.

Красива поставка за декорация на стената

Красива поставка за декорация на стената


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
поставка, декорация, рафтчета, акценти, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg