фирми продукти
представяме
работа
 
Семпла винтидж реновация на кухнята

Вижте как собствениците на тази старинна къща, датираща от началото на миналия век, са пресъздали специфичната винтидж атмосфера в старата кухня на дома.


Автентична възстановка

Семпла винтидж реновация на кухнята

Тъй като къщата е строена в началото на 20 век и е разположена в квартал с историческа значимост, собствениците правят подробно проучване на стила и обзавеждането по онова време. Така те са в състояние да възстановят в голяма степен автентичния (винтидж) дизайн на кухнята от времето, когато тя е изградена. Умелото планиране на интериора позволява да се постигне уникална хармония между оригиналния дизайн и съвременните удобства – всички модерни уреди са умело скрити, така че да не нарушават специфичната старинна атмосфера в кухнята. Като резултат, кухненските шкафове, повърхностите, цветовете и разпределението в интериора са автентични с оригиналните.


Останки от миналото

Семпла винтидж реновация на кухнята

Подовата настилка в кухнята е в типичния за началото на миналия век стил – теракотена мозайка от малки шестоъгълни парчета. За да се създаде по-интересен акцент, дизайнът на помещението е съчетан с този на коридора в съседство – тъй като подовата настилка там е в шоколадово, няколко парчета от нея са вмъкнати върху кухненския под, създавайки усещането за преливане на дизайна.


Кокетен отдушник


Семпла винтидж реновация на кухнята

За да създадат впечатлението за автентична газова печка от средата на миналия век, собствениците монтират над печката абсорбатор за вентилация, направен по поръчка. Той е направен от стомана, като по този начин координира с цвета на огромната печка отдолу, а едновременно с това създава контраст на фона на бакърените плочки, с които е облицован таванът на помещението.


Смели шарки на стените


Семпла винтидж реновация на кухнята

За да се пресъздаде специфичната винтидж атмосфера на оригиналната кухня, стените са облицовани с великолепен тапет в златисто. Той е с флорални мотиви и създава ярък, но деликатен фон за останалите акценти в интериора. Цветовете на тапета обединяват визуално цвета на настилката, на прозорците от цветно стъкло и на облицовката от керамични "тухлички".


Задно стълбище с винтидж стил


Семпла винтидж реновация на кухнята

Когато собствениците на къщата откриват, че оригиналната сграда е имала задно стълбище откъм кухнята, те решават да го възстановят. При реновацията те откриват остатъци от стълбите, премахнати отдавна, и ги пресъздават отново в специфичния за онова време стил. Резултатът е много ефектен – дървеното стълбище се намира точно до вградения кухненски шкаф, който е с лице към трапезарията.


Просторно място за готвене


Семпла винтидж реновация на кухнята

Печката за готвене на газ е възстановена и е поставена на мястото й в кухнята. Тя е с ширина повече от 1.5 метра и е изцяло облицована с порцелан. Печката разполага с осем газови котлона, със скара в центъра на плота за готвене, с три фурни, с две чекмеджета за препичане, с чекмедже за приборите и с подвижен панер за събиране на мазнината при готвене. Панелът на уреда включва дори аналогов часовник и вграден таймер.


Винтидж кухненско обзавеждане

Семпла винтидж реновация на кухнята

Дървените кухненски шкафове са със специфичния за началото на миналия век дизайн. Това, което не се вижда обаче, е вграденият в тях хладилник, който се слива с общия вид на шкафовете. Огромните метални дръжки на шкафовете също са с винтидж дизайн, за да се вписват в стила на автентичния интериор. Кухненските шкафове са разположени до една от стените, в съседство с печката на газ, с вратата на помещението и на вградения шкаф – килер до задното стълбище.


Двоен кухненски плот


Семпла винтидж реновация на кухнята

Дизайнът на кухненските шкафове пресъздава оригиналното разпределение на обзавеждането, което разполага с два работни плота, разположени от двете страни на високия до тавана шкаф. От едната страна плотът е по-голям и е подходящ за приготвяне на храната, тъй като е разположен в съседство с готварската печка. Другият плот е по-малък, разположен в ъгъла до вратата, и е по-скоро място за поставяне на плодовете, на ваза с цветя или пък на чашата с кафе.


Вградени уреди

Семпла винтидж реновация на кухнята

В средната част на шкафа, където той е с височина от пода до тавана, се намира вграденият хладилник. Той е разположен между двата кухненски плота и разполага с дървен панел, който координира с околните кухненски шкафове, така че да се слее с тях. Под и над хладилника пък има чекмеджета за съхранение на кухненските прибори, уреди и приспособления. Плотовете в кухнята също са от дървесина, но такава в по-тъмен нюанс, което създава приятен за окото контраст в интериора.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, винтидж, реновация на кухня, обзавеждане, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg