фирми продукти
представяме
работа
 
9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Все повече хора предпочитат да заменят стандартното обзавеждане в трапезарията с удобна пейка тип банкет. Тази опция предлага много по-комфортно решение за кухненския кът, подходящо както за закуска, така и за обяд и вечеря. Размерите, конфигурацията и допълнителното обзавеждане на тези кътчета могат да бъдат различни, в зависимост от архитектурата на дома и от желанието на собствениците. Вижте няколко вдъхновяващи проекта с кухненски банкет.


1. Ъглов банкет до прозореца


9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Тук неголямата ниша до прозореца е използвана функционално, като по стените й е поставена ъглова пейка – банкет. Пейката е допълнена от кокетна масичка със съвременен дизайн. Мястото е достатъчно за три- или четиричленно семейство, а при нужда към масата винаги може да се придърпа допълнителен стол, за да седнат повече хора. Интериорът е решен в меки кафяви тонове, допълнени от пастелни неутрални нюанси.


2. Бърза закуска в кухнята


9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Този интериор е пример за това как банкетът може да бъде успешно интегриран дори в най-тясната кухня. Дългото и тясно помещение не дава възможност да се добави стандартно обзавеждане за хранене, тъй като мебелите ще пречат на свободното движение. Вградената ъглова пейка обаче, допълнена от малка квадратна маса, пасва чудесно на ъгъла между двете стени и прозорците, плътно долепена до кухненските шкафове. Достъпът до мястото за хранене е бърз и лесен, сервирането на храната става с едно движение, а при необходимост към масата може да се придърпа допълнителен стол.


3. Овален банкет

9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Този нестандартен банкет с меки извивки е не само практично, но и много красиво допълнение към кухнята. Неговите овални форми и богата декорация привличат погледите веднага, а наситените нюанси на синьото и тютюневото задават основната цветова палитра на интериора. Удобната пейка е декорирана с множество меки възглавнички в наситени тонове, които изпълняват както практична, така и декоративна роля.


4. Практичен и модерен банкет

9 кътчета за хранене с кухненски банкет

В тази неголяма кухня не е пропилян и сантиметър от свободното пространство – ъгловият банкет е вграден в стената под прозорците и е допълнен с изящна остъклена масичка за хранете. Към обзавеждането са добавени и два стола с изчистен дизайн, които могат да се приберат настрани, когато не се използват. Пейката е монтирана върху метални крачета, което дава възможност под нея да се съхраняват част от вещите в помещението. Кътчето за хранене е разположено съвсем близо до кухненските шкафове – така сервирането на храната става по-бързо и лесно.


5. Банкет за голямо семейство


9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Показаният тук дизайн дава пример за това как може да се форми място за повече хора, дори когато разполагате с ограничено пространство. Пейката – банкет е с U-образна форма и заема пространството в тясната ниша под прозореца. Обзавеждането е допълнено от овална масичка за хранене, монтирана за пода. Тя е направена от същия материал, от който са кухненските плотове – това унифицира дизайна в двете части на кухнята, ниша за хранене и основна част.


6. Весел кът за закуска

9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Компактен и семпъл, този овален банкет компенсира малките си размери със своите свежи цветове, които създават настроение в помещението и задават палитрата в него. Банкетът е с полукръгла форма и е вграден в стената под прозореца. Той е допълнен с кръгла масичка и няколко семпли сгъваеми столчета в свежи цветове, които могат да се приберат до стената, когато не се използват.


7. Винтидж дизайн


9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Масивната дървена пейка с Г-образна форма е допълнена от старинна масичка от тъмна дървесина. Така оформеният кът до стената е чудесно място за сутрешната закуска, тъй като е облян в светлина, която ще Ви събуди и ободри. Меките декоративни възглавнички не само увеличават комфорта, но и внасят цвят в дизайна. Тапицираната седалка на пейката се повдига, за да разкрие просторно място за съхранение на вещи във вътрешността на банкета.


8. Банкет с ламперия


9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Тук ламперията се явява продължение на вградения в стената банкет. Освен това тя играе ролята на облегалка за гърба при сядане, допълнена от няколко меки възглавнички. Нейният искрящо бял цвят координира с цвета на пейката и задава един от основните цветове в палитрата на интериора. Останалите базисни нюанси са синьото, бежовото и шоколадовото. Ъгловата пейка е компактна и комфортна и е допълнена с неголяма дървена маса за хранене. Дървените столчета отстрани пък могат да се приберат под масата или до стената, когато не се използват.


9. Ретро дизайн


9 кътчета за хранене с кухненски банкет

Ако сте почитатели на ретро стила, ето един сполучлив проект, при който акцентът пада върху цветовете. Семплата тапицирана пейка  с Г-образна форма е достатъчно голяма, за да събере едно три- или четиричленно семейство, а отстрани могат да се добавят допълнителни столчета. Основната палитра на интериора е базирана върху класическата комбинация между червено и бяло, за да се създаде специфичната за 50-те години на миналия век атмосфера.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
трапезария, банкет, кухненски банкет, пейка, кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg