фирми продукти
представяме
работа
 
Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа

Време е за малко есенно вдъхновение с цветовете и формите на този щедър сезон. С идването на есента домът ни се променя – тънките материи биват заменени от по-плътни, светлите цветове отстъпват място на по-наситените нюанси, а летните акценти с дъх на море и слънце се заменят с детайли от есенната природа.

Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа

Това разноцветно одеяло е едновременно красиво и практично – освен по предназначение, можете да го използвате и като ефектна декорация за канапето или като кувертюра за леглото или фотьойла. Можете да го направите от нулата, като използвате мека материя в мек есенен нюанс или пък да използвате за целта старото (или новозакупено) едноцветно одеяло, като добавите само декорацията.


От какво се нуждаете:

* меко едноцветно одеяло без декорации (добре е да бъде в някой от нюансите на есента)
* изкуствено кадифе (или друг подобен плат, например филц) в желаните есенни нюанси
* молив
* остри ножици
* карфици
* голяма игла и вълнени конци в координиращи цветове
* по желание: самозалепваща се материя за апликации (активираща се с гореща ютия) – добре е да използвате такава, ако ще правите обшивката около всяко листо на ръка, а не с шевна машина, за да залепнат листата по-добре към одеялото

Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа

Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа

Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа


Как да го направите:


1. Изберете вида на декорацията – колко есенни листа искате да добавите, с какъв размер и цвят ще бъдат те, на каква гъстота ще са "разпръснати" листата, върху цялото одеяло ли искате да са те или само в едната част, от едната или от двете страни ще ги поставите и прочее.

2. Свалете избраните схеми и ги оразмерете според Вашето желание. Принтирайте ги на плътна хартия. Изрежете по контурите, за да получите шаблони за декорациите.

3. Използвайте хартиените шаблони, за да очертаете формите върху парчетата филц или изкуствено кадифе. Изрежете по контурите желания брой форми на есенни листа с остри ножици.

Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа

Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа

Есенни проекти за интериора: Декоративно одеяло с есенни листа

Още варианти за есенни листа

4. Ако ще използвате самозалепваща се материя за апликации, използвайте шаблоните, за да очертаете избраните форми върху хартиения гръб на материята. Добавете по няколко милиметра толеранс отстрани на всяка форма и изрежете с ножиците.

5. Използвайте гореща ютия (без пара), за да залепите материята за апликации върху гърбовата страна на всяко есенно листо от филц или изкуствено кадифе. Следвайки инструкциите на опаковката, отлепете хартиения гръб на самозалепващата се материя, поставете листото на желаното място върху одеялото и внимателно минете отгоре с гореща ютия, като използвате отгоре памучна кърпа. По същия начин прикрепете и останалите листа. Тази стъпка може да се пропусне и да преминете направо към пришиване на декорацията към одеялото – материята за апликации обаче ще Ви улесни значително в работата.

6. С голяма игла и конец в координиращ цвят обшийте по контурите всяко есенно листо, за да получите декоративен кант и за да го закрепите към одеялото. За целта можете да използвате и шевна машина, стига да разполагате с подходяща програма за обшивка. Допълнително минете с иглата и конеца във вътрешността на листата, за да създадете жилките.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
Есенна декорация, есенни листа, декоративно одеяло, декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg