фирми продукти
представяме
работа
 
Американска история

Това е един разказ за любовта към природата като начин на живот. В тази кокетна каменна къща са израснали три поколения, всяко от които закърмено със стремеж към свободата и живота сред откритите пространства. Семейство Джанис и Кортрайт Уедърил, тяхната дъщеря и вече порасналият им внук се чувстват у дома си само тук, в Пенсилвания, в спретнатата къщичка сред високи дървета и просторни ливади, където могат да се отдадат на своята страст – конете.

Американска история

Сградата е строена още през 18-ти век, но оттогава е била разширявана допълнително няколко пъти. Тя грабва семейство Уедърил със своята историческа стойност и непретенциозна красота. Нейният еклектичен колониален стил остава водещо вдъхновение за архитекта Джон Милнър, който реновира къщата, за да я превърне в модерен дом. Тук класическите и съвременни детайли се съчетават перфектно, без да създават помежду си напрежение или да се отблъскват взаимно. Интериорните дизайнери от фирма Brockschmidt & Coleman пък се заемат с вътрешното оформление, където луксът и богатството на детайли са съчетани успешно с много свободно пространство, изобилие от светлина и модерни акценти.


Градина


Американска история

Просторната градина около къщата включва огромни затревени площи, много дървета и място за конюшните. Към къщата води широк път, който се влива във вътрешния двор, затворен зад тежка градинска порта от ковано желязо. Покрай пътя са засадени редици с високи дървета, които създават дебела сянка през целия летен сезон.


Фасада

Американска история

Избраният от семейството архитект не е просто обикновен специалист, а има богат опит в реставрацията на исторически сгради. Неговият усет и професионализъм превръщат старата триетажна къща в модерен и комфортен дом, без да накърнява нейната историческа стойност. Освен реновация на фасадата, неговата работа включва и създаването на допълнителна пристройка към сградата – тя включва винарна, голяма спалня и просторна семейна стая.


Семейна стая


Американска история

На първия етаж на къщата се намира просторната и изпълнена със слънце семейна стая. Тя е обзаведена с големи и удобни мебели в ориенталски стил. Всички мебели – канапета, масички, столове и фотьойли, са събрани в центъра на стаята, и са обособени визуално чрез неголям килим. Подовата настилка е странно съчетание между паркет и мрамор, като на места са застлани огромни килими. Цветовата палитра на помещението е доминирана от сините нюанси, допълнени от неутрални тонове и детайли в шоколадово. Огромните прозорци с арка са не само интересен архитектурен акцент, но и практично допълнение, което разкрива зашеметяваща панорама към градината.


Всекидневна


Американска история

В другия край на къщата, до стълбите към втория етаж, се намира по-малка по размер всекидневна. Тя също е обзаведена луксозно, но и удобно, като основен акцент е поставен върху комфортното канапе. Върху настилката е застлан тежък персийски килим, който се превръща във фокусна точка на интериора. Палитрата е семпла, но с характер – тя съчетава меки неутрални нюанси с акценти в прасковено, тютюнево, коралово и шоколадово.


Детайли


Американска история

Един от най-ефектните детайли във всекидневната е огромният портрет върху стената над един от скриновете. Той е нарисуван от известния художник Джон Сингър Сарджънт (1856-1925) през 1903 г, когато неговата кариера е в своя пик. Портретът изобразява прабабата на Кортрайт Уедърил – Ела. Антикварната красота на картината и наситените й цветове я правят невероятно допълнение към интериора.


Кът за игри


Американска история

В съседство на всекидневната е оформен неголям кът за почивка и игри, той включва дълго канапе до стената и шикозна маса за табла. Тук е поставен и барът, така че да бъде на ръка разстояние от гостите.


Трапезария


Американска история

Винарната е изградена в съседство на една от трапезариите в къщата. В нея бутилките с вино са подредени върху дървени рафтове, монтирани на стената по диагонал. Трапезарията пък е обзаведена с дълга и масивна маса за хранене, която събира огромна компания от роднини и приятели. Акцентът в интериора пада върху ефектното ръчно рисувано пано върху една от стените, създадено във Франция през 18-ти век. Таванът на помещението е оформен чрез дъбови греди, а настилката е от борова дървесина.


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, декорация, обзавеждане, градина, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg