фирми продукти
представяме
работа
 
Есенни проекти за интериора: Декорация за масата с шишарка

Време е за малко есенно вдъхновение с цветовете и формите на този щедър сезон. С идването на есента домът ни се променя – тънките материи биват заменени от по-плътни, светлите цветове отстъпват място на по-наситените нюанси, а летните акценти с дъх на море и слънце се заменят с детайли от есенната природа.

Есенни проекти за интериора: Декорация за масата с шишарка

Подходяща както за есента, така и за зимата, тази семпла, но красива покривка за маса е и много лесна за направа. Размерите на покривката зависят от Вашия вкус и нужди – тя може да покрива целия плот или да минава като ивица плат през него, за да се разкрие красотата на мебела. За проекта можете да използвате както готова покривка – бяла или с кант, така и да си ушиете такава от избрания плат (например бял филц) и в желаните размери.

В зависимост от това с какви материали разполагате, както и какъв ефект търсите, можете да изпълните проекта по два начина:
- с шаблон и боя за тъкани или
- с апликации от парчета, изрязани от зелен и кафяв филц.


Необходими материали:


* плат за покривката (ако няма да използвате готова такава) – тук е използван бял и кафяв филц

ако ще правите апликации

* филц в кафяво и зелено
* самозалепваща се лента за апликации (активираща се с гореща ютия) или лепило
* ножици
* схема на шишарка (можете да използвате тази по-долу)

ако ще използвате шаблон

* боя за тъкани в зелено и кафяво
* кръгла четка
* макетно ножче
* шаблон – може да се направи върху тънък лист прозрачна пластмаса или плътен картон, като използвате схемата по-долу

Есенни проекти за интериора: Декорация за масата с шишарка


Инструкции:


1. Ако ще правите покривката от нулата, срежете белия филц на желаната ширина (тук тя е 50 сантиметра) и на желаната дължина, в зависимост от размерите на масата.
2. Срежете парче от кафявия филц, което да е с 5-6 сантиметра по-широко от първата лента.
3. Поставете двата пласта – бял и кафяв, един върху друг, като можете да направите апликацията предварително или впоследствие. В двата края на всяка лента направете ресни с дължина 4-5 сантиметра и ги оставете да падат свободно. Изравнете двете ивици и ако желаете ги залепете една за друга с тъкан за апликации или с малко лепило, а можете просто ги оставите една върху друга.

За апликациите

1) Свалете схемата по-горе и я оразмерете според размерите на покривката. Принтирайте формата върху плътна хартия и изрежете по контурите.
2) Използвайте всяко парче като шаблон, за да изрежете същия детайл съответно от кафяв или зелен филц.
3) Като използвате цялата схема за консултация, подредете предварително филцовите парчета в цялостния дизайн – така ще Ви е по-лесно да оформите декорацията върху покривката. Като използвате тъкан за апликации (с гореща ютия) или лепило за плат, започнете да прехвърляте дизайна върху готовата покривка. Когато сте готови с шишарката, добавете встрани и игличките.

За декорацията с боя

1) Свалете схемата по-горе и я оразмерете според размерите на покривката. Принтирайте формата върху плътна хартия и я прехвърлете с маркер върху листа от прозрачна пластмаса или плътен картон. За да оформите шаблона, изрежете всеки детайл с макетно ножче.
2) Поставете шаблона на желаното място върху покривката и го захванете с малко тиксо. Използвайте четката, за да нанесете двата цвята – кафяв и зелен, на съответните места върху шаблона.
3) Внимателно махнете шаблона и оставете боята да изсъхне.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, покривка за маса, шишарка, есенна декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg