фирми продукти
представяме
работа
 
Вариации с клончета

Превърнете приятните есенни разходки в гората в полезно начинание, като използвате случая да съберете няколко шепи от даровете на есента. Те ще се превърнат в ефектна част от сезонната декорация на Вашия дом – например шишарки, жълъдчета, разноцветни листа и прочее. Докато се разхождате, оглеждайте се за дървесни клончета с интересна форма, които бихте могли да превърнете в красиви рустикални закачалки в дома, двора и градината си. Когато се върнете у дома с пълна чанта с горски съкровища, можете да решите за какво да използвате всяко от тях.

Вариации с клончета

Освен екологична, така получената декорация е и практична, тъй като не изисква нито много средства, нито много усилия. Изборът на клончетата се свежда до няколко фактора – дървесината да не е изгнила и чуплива и да има поне едно здраво разклонение (което ще се използва за окачване). Клончето се срязва наполовина или на 2/3, за да се оформи плоска повърхност за монтаж върху стената. На две места пък се пробиват отвори за винтовете или пироните, с които закачалката ще бъде монтирана на стената.

Всички повърхности се обработват с шкурка, а по желание върху тях може да се нанесе лак или оцветител за дърво. Ако пък искате да избегнете специфичния рустикален дизайн, нанесете два слоя боя в желания цвят – така ще получите ефектен аксесоар, подходящ дори за модерния интериор.


Градинска вариация


Вариации с клончета

Вместо дълги пирони или метални закачалки, поставете на стените в градинската барака клончета. На тях можете да окачвате градинските инструменти (предварително снабдени със здрав шнур, прекаран през отвор в дръжката), работните си дрехи или пък торбите с реколтата. Не забравяйте, че колкото по-тежки са предметите, които възнамерявате да поставяте върху закачалките, толкова по-дебело трябва да е разклонението за окачване, за да избегнете рискът то да се счупи под тежестта. Освен практични, рустикалните закачалки са и чудесен избор за дървените постройки, тъй като се сливат тематично с конструкцията.


Вариация за банята


Вариации с клончета

Вариации с клончета

Е, такава декорация не може да се види във всяка баня. Изберете няколко клончета с по-дълго разклонение и ги монтирайте на стената на банята, за да окачвате върху тях тоалетните си принадлежности – хавлиени кърпи, ароматизатори, гъби с въженце и прочее. Ако пък сте почитатели на нестандартните решения, изберете внимателно подходящ по размер аксесоар, който да използвате за... поставяне на рулото с тоалетна хартия – красиво, лесно и екологично. Тъй като все пак става въпрос за мокро помещение, ако желаете, можете да обработите дървесината с лак или препарат за водоустойчивост.


Вариация за всекидневната


Вариации с клончета

Освен за окачване, разклонените парчета дърво могат да се използват и като основа за оформяне на шикозно рафтче във всекидневната. За целта изберете две или три сходни по размер и форма клончета, срежете горната им част, за да изравните разклонението с основата и ги монтирайте на желаното разстояние едно от друго върху стената. Отгоре поставете дървеното рафтче и го монтирайте с винтове за дърво или пирони към подпорите.


Вариация за антрето


Вариации с клончета

Вариации с клончета

Освен като обикновени закачалки за връхните дрехи, рустикалните клончета могат да служат за съхранение на много други аксесоари – каишката на кучето, четката за дрехи, лопатката за почистване, обувалката, шаловете, шапките, ръкавиците, чантите и прочее.


Други вариации


Вариации с клончета

Вариации с клончета

Наред с всички останали приложения – стандартни и не толкова, клончетата – закачалки са чудесно решение за съхранение на градинския маркуч – поставени едно до друго, две сходни по форма и размери клончета създават великолепна поставка за ролката на маркуча. Ето и още една нестандартна употреба на рустикалното клонче – то може да се превърне в красив и ефектен аксесоар, на който да се завързва шнурът на ролетните щори, когато те са вдигнати. По същия начин можете да си направите и поставка, на която да се захваща въжето при затваряне на градинската порта или вратата на градинската барака.


Източник: decodir.com







Няма коментари


ключови думи
клончета, дървесина, есенна декорация, закачалки, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg