фирми продукти
представяме
работа
 
6 красиви есенни идеи за дома

Използвайте даровете на есента, за да обгърнете дома си в ярки цветове и есенни акценти.


1. Филцова покривка


6 красиви есенни идеи за дома

Декорирайте обикновената покривка за маса с цветни филцови фигурки, за да я превърнете в ефектен акцент за есента. За целта свалете от интернет няколко различни форми на листа или използвайте някоя от показаните по-долу, оразмерете ги и ги принтирайте, за да оформите хартиен шаблон. Добре е да направите няколко различни размера листа в различни цветове.

6 красиви есенни идеи за дома

Очертайте формите върху парчета филц и изрежете. Поставете покривката върху масата и я изравнете, след което измерете обиколката й – изрежете лента от цветен филц с ширина 5-6 сантиметра и я пришийте по ръба на покривката (първо я тропосайте на място). Върху филцовата лента пришийте, захванете с безопасни игли или залепете с малко лепило есенните листа по желания от Вас начин.


2. Декорация на поднос


6 красиви есенни идеи за дома

Бърза и лесна декорация за празничната маса – поставете за основа красив стъклен поднос за сладки върху краче, а отгоре подредете останалите акценти. Единият от тях е семпъл венец, изплетен от сухи цветя и есенни клонки, в средата на който е поставен другият акцент – стъклена поставка за декоративна свещ.


3. Цветни есенни листа


6 красиви есенни идеи за дома

Още един цветен акцент за масата, който има за основа кръгъл метален поднос – в него налейте малко вода и потопете няколко есенни листа в ярки цветове. Върху листата подредете 3-4 чаени свещи. Акцентът изглежда еднакво красиво както със запалени, така и с незапалени свещички.


4. Зърнена декорация


6 красиви есенни идеи за дома

Друг вариант за есенна декорация с декоративни свещи – в дълбока керамична или дървена купа изсипете достатъчно количество зърна (от кафе, пшеница, ечемик, царевица, ориз и прочее), за да напълните купата почти догоре. В така създадената основа вмъкнете внимателно няколко високи декоративни свещи, така че те да застанат стабилно в нея. Не оставяйте свещите запалени без надзор – за повече безопасност можете да намокрите горния слой на зърнената основа с малко вода.


5. "Слънчев" венец

6 красиви есенни идеи за дома

Направете си този красив декоративен венец, наподобяващ слънчевия диск, като използвате предварително изсушена царевица за пуканки (или друга подходяща разновидност). За целта обелете внимателно всяка царевичка и издърпайте обвивката назад, без да я отделяте от кочана. Изплетете семпъл венец от слама или тел, а върху него залепете кочаните с малко течен силикон или ги захванете с тънка тел. Аранжировката трябва да е като тази на снимката – кочаните да са насочени навътре, а обвивката да оформя "лъчите". Така полученият декоративен венец е изключително издръжлив и ще краси дома Ви през целия сезон.


6. Есенна реколта


6 красиви есенни идеи за дома

Неутралните и меки цветове на тази декорация се съчетава чудесно с палитрата на всеки интериор. Освен това тя символизира есента, с нейната богата реколта и пастелна красота. Аранжировката можете да направите върху дървен поднос, купа или съд за месене на тесто. Отгоре поставете няколко малки тикви или цветни плодове, и добавете 2-3 високи декоративни свещи. Разхвърляйте артистично няколко житни стебла и украсете с желаните акценти – малки кратунки, шишарки, жълъдчета и прочее. Препоръчително е да оставите свещите незапалени, защото аранжировката съдържа твърде много лесно запалими предмети, но ако решите да добавите пламък, не ги оставяйте без надзор.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
есенни акценти, декорация, интериор, обзавеждане, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg