фирми продукти
представяме
работа
 
Тайно скривалище в библиотеката

Ако се чудите къде да скриете важните си документи, част от бижутата си, ключовете или пък нещата, които не искате децата Ви да намерят, ето една лесна идея.

Тайно скривалище в библиотеката

Тази семпла кутия за съхранение е "маскирана" като обикновена книга с много страници. Освен много практичен, тя е и неочаквано красив аксесоар за библиотеката – вмъкната между истинските книги, кутията се превръща в тайно скривалище за вещите, особено ако разполагате с препълнени книжни рафтове.

Тайно скривалище в библиотеката


Необходими материали:


* нова или стара картонена кутия (от типа на тази, показана по-долу)
* тънка шперплатова плоскост
* картонена тръба (например хартиена кухненска ролка)
* ножици
* макетно ножче
* пистолет за топъл силикон
* лепило за хартия или за декупаж
* четка
* декоративна хартия или плат (за облицовка на "книгата")

Тайно скривалище в библиотеката


Инструкции:


1. Нанесете лепилото по страничните части на кутията – там, където ще бъдат "страниците" на книгата. Залепете отгоре подходяща декоративна хартия, принтирана снимка на истински книжни страници или просто минете върху лепилото с четката, за да оформите ивици. Можете да облицовате с декоративна хартия и вътрешността на кутията.

Тайно скривалище в библиотеката


2. Срежете две правоъгълни парчета от тънък шперплат – размерите им трябва да съвпадат с тези на "кориците" на книгата, като се добавят по няколко милиметра толеранс отстрани. Така ще оформите "книга" с твърди корици.

3. Срежете картонената тръба по дължина, оформяйки полукръгла облицовка за страничната част. Срежете парчето до необходимата дължина – колкото е височината на кутията. Поставете двата края на срязаната наполовина картонена тръба от двете страни на кутията и ги залепете с няколко капки силикон за "меките корици" (горната и долната част на кутията), за да скриете ръбовете им. Ако не разполагате с подходяща картонена тръба, можете да оформите полукръг от парче гофриран картон.

Тайно скривалище в библиотеката


4. Залепете със силикон "твърдите корици" на книгата, като ги поставите върху картона – ръбовете на шперплатовите парчета трябва да излизат няколко милиметра по-напред от тези на картона. Нанесете лепилото, изравнете по ръбовете и изчакайте да изсъхне. Внимавайте да не залепите и отвора на "книгата".

Тайно скривалище в библиотеката


5. Ако желаете, нанесете лепило за хартия или за декупаж върху всички части на "книгата", с изключение на трите странични ръба, които представляват "страниците". Можете да добавите и етикет, за да създадете още по-реалистичен модел на истинска книга. Поставете книгата на рафта сред останалите книги, в изправено или в легнало положение, като е най-добре да я подпрете отстрани.

Тайно скривалище в библиотеката

Във вътрешността на "книгата" подредете вещите, които искате да скриете. Ако искате, можете да поставите картонени разделители, за да стоят предметите на мястото си. Отваряйте кутията внимателно, като първоначално я поставите деликатно в легнало положение.

Тайно скривалище в библиотеката


Източник: designspongeonline.com







13 септември 2010 22:21 | Тайно скривалище
От: mamata
А защо скривалището е точно книга?Защото все по-рядко посягаме към книгите ли?А какво ще кажете за ученическа раница на гимназист?Не е ли също добро скривалище?
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
скривалище, тайно скривалище, книга, библиотека, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg