фирми продукти
представяме
работа
 
Азбучни възглавнички за декорация

Ако очаквате с нетърпение хладните есенни дни и уютните вечери у дома, ето един проект точно за Вас. За да стоплите дома си през студените месеци, можете да си измайсторите сами тези меки филцови възглавнички. Освен като комфортна подложка за гърба и краката, те ще играят ролята и на ефектни акценти за всекидневната, спалнята или детската стая. Ако имате желание, можете да създадете няколко декоративни възглавнички в различна форма, с които да изпишете цели думи (например името на детето си или пък думата "уют").

Азбучни възглавнички за декорация

Показаните тук възглавнички са във формата на буквичките Х и О, които са почти интернацонална абревиатура за "целувки и прегръдки". За да се получи още по-хармоничен ефект, обшивката на двете букви – в графитено сиво и наситено червено, е съответно с червен и сив конец, за да се координират помежду си


Необходими материали:


* няколко квадратни парчета филц – по 2 за всяка възглавничка (тук са използвани парчета с размери 40 х 40 см.)
* цветен конец за бродерия
* игла за бродерия
* няколко парчета тънък картон
* молив и линийка
* маркер и шивашка креда
* ножици
* полиестерен, вълнен или памучен пълнеж


Инструкции:


1. Очертайте избраната буква върху картон (може и да я свалите и принтирате от компютъра си) и изрежете по очертанията. Добре е предварително да оформите по-острите ъгли и да заоблите контурите, за да ги обшиете по-лесно, когато достигнете до този етап.

Азбучни възглавнички за декорация

2. Използвайте картонения шаблон, за да очертаете контурите на избраната буква върху едното парче филц, като използвате шивашка креда.

Азбучни възглавнички за декорация

3. Поставете второто филцово парче под първото и изравнете краищата им. Изрежете по контурите, очертани с кредата, като режете и през двата пласта филц.

Азбучни възглавнички за декорация

4. Изравнете ръбовете на двата слоя филц отново. Вденете избрания цвят конец за бродерия в иглата, като използвате всички 6 нишки, а в края завържете възел.

Азбучни възглавнички за декорация

5. Използвайте шев за обшивка, за да пришиете по ръбовете двете парчета филц едно към друго. По време на процеса периодично поставяйте част от пълнежа на местата, които вече сте зашили. Ако сте избрали буква с по-сложна форма (например А или В), първо пришийте вътрешните ръбове, а след това външните.

Азбучни възглавнички за декорация

Азбучни възглавнички за декорация

6. Ако имате възможност, дооформете пълнежа или поставете допълнително количество от него във вътрешността на аксесоара – направете това точно преди да зашиете последните сантиметри от отвора.

Азбучни възглавнички за декорация


Източник: craftynest.com







17 март 2012 10:02 | ideino
От: iveto
mnogo mi haresva tazi ideq,blagodarq vii !!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
възглавнички, декоративни възглавнички, декорация, филц, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg