фирми продукти
представяме
работа
 
Интериорно вълшебство в бяло и синьо

Една от най-успешните цветови комбинации, които никога няма да излязат от мода, е тази между синьо и бяло. Тя създава въздушност и настроение във всеки интериор, особено ако комбинацията е съчетана с неутрални цветове и много естествена слънчева светлина.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо

Собствениците на тази кокетна ваканционна къща, Ерин и Грегъри Питс, живеят в Балтимор, в американския щат Мериленд. Вилата пък се намира на остров Гибсън, в залив на Атлантическия океан, който попада в рамките на същия щат. Семейството прекарва тук свободното си време и ваканциите си, заедно с трите си малки деца, наслаждавайки се на природната красота наоколо. Вилата е в новоанглийски стил и включва два огромни комина, облицовани с камък, една закрита и две открити веранди.


* Ерин Питс е интериорен дизайнер, затова тя приема задачата да обзаведе ваканционния си дом като забавление и предизвикателство. Тя избира планът на пространството да бъде по-скоро отворен, отколкото обособен на отделни помещения. Целта е преминаването между помещенията да става плавно – както за децата, така и за гостите на вилата. Чарът на дизайна се основава върху хармоничното смесване на класическа архитектура, стилна обстановка и изискана цветова палитра, в която внимателно подбраните цветове позволяват на архитектурните детайли да изпъкнат. Дървената настилка е еднаква във всички помещения на първия етаж – тя е обработена в тъмни цветове, контрастиращи приятно на искрящо белия фон.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


* На фона на бялото, наситените светлосини елементи придобиват още по-силен характер. Тук например деликатните синьо-бели възглавнички върху канапето са съчетани с изискано килимче в същата цветова комбинация. Палитрата е допълнена с елементи в шоколадово, които още повече подчертават нейната въздушна природа.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


* В изпълнената със светлина трапезария властва съчетанието между шоколадово и снежнобяло. Тя е допълнена с няколко детайла в синьо и със завеси в нежен кремав нюанс. Комбинацията сякаш е групирана на няколко места – искрящо бели прозоречни рамки с шоколадова настилка и тъмнокафяви мебели, съчетани с бели калъфи.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


* Кухнята е просторна и светла и е превърната по-скоро в семейна стая, отколкото само в помещение за приготвяне на храната. Тя е решена почти изцяло в снежнобяло, като основният цвят е допълнен с елементи в тъмнокафяво и наситено синьо. Кухнята е част от интеракивното общо помещение, създадено на първия етаж, затова нейният дизайн не се различава особено от този на трапезарията или всекидневната.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


* В единия край на кухнята - там, където започва стълбището към втория етаж, стената е трансформирана в удобен работен кът. Встрани от вградения шкаф, в малката ниша под остъклените кухненски шкафове, е обособен малък работен плот със столче и чекмеджета, на който могат да се поставят тетрадки, документи, лаптоп и прочее.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


* Зад стената на кухнята се намира слънчевата семейна стая, в която собственичката – дизайнер е вложила любовта си към лятото и пясъчните океански брегове. Без да се нарушава общата цветова палитра, тук са съчетани меки бели нюанси, пясъчно бежово и морскосиньо, които заедно създават една ефектна, но същевременно деликатна комбинация. Удобните мебели, наситените цветове и семплите детайли създават приятна и неангажираща атмосфера, а лесният достъп до кухнята прави всекидневната отлично място за семейни събирания и партита с приятели.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


* Освен слънчеви интериори, вилата предлага и отлични възможности за прекарване на свободното време навън, сред природата. Една от двете открити веранди, например, дава възможност за отмора под летните слънчеви лъчи, изтегнати върху удобните шезлонги под шарената сянка на снежнобялата пергола. Екстериорът също е решен в синьо-бяла комбинация, за да се слеят в едно цяло външните и вътрешните помещения.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


* Закритата веранда пък дава възможност за отмора и приятни разговори на открито, като ажурните мрежести прозорци предпазват както от силните летни жеги, така и от дъжда и вятъра. И тук, както из цялата вила, дизайнерката е заложила на съчетанието между тъмнокафяво и наситено синьо, контрастиращи приятно с искрящо белия фон.

Интериорно вълшебство в бяло и синьо


Източник: traditionalhome.com







23 септември 2010 10:42 | къщата мечта
От: neli
много красива къща....за някой е реалнос, за други е мечта....но понякога мечтите се сбъдват..
17 септември 2010 13:18 | za ka6tata
От: Pavlina
ogromna e mnogo e xybava.ka6ta me4ta
15 септември 2010 20:33 | голяма е
От: nina
о господи ........Искам да го имам..... хубаво е
15 септември 2010 17:16 | Мечтая си!
От: Василка Георгиева
Как бих искала да имам такава къщичка...
15 септември 2010 17:13 | Впечатлена съм!
От: Василка Гиоргиева
Дъха ми спря - каква красота!
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
интериор, интериорен дизайн, обзавеждане, декорация, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg