фирми продукти
представяме
работа
 
Практични идеи за пералното помещение

Дори да не можете да отделите цяла стая за пералното помещение, можете да оборудвате за целта един ъгъл от кухнята или ниша в коридора. В зависимост от това с колко място разполагате, обзаведете кътчето практично и компактно, за да улесните работата си. Ето и няколко бързи идеи, които можете да използвате при оборудването - ако не всички, поне някои от тях.


Перално помещение в мазето

Практични идеи за пералното помещение

Тук цялото мазе е превърнато във функционално перално помещение – липсата на прозорци е компенсирана с допълнително осветление, а върху стените са монтирани рафтове, скрити зад дълги завеси. Едноцветният бетонен под е освежен със специално епоксидно покритие в няколко неутрални нюанса – то е не само красиво, но също така е водоустойчиво и издръжливо на петна.

Практични идеи за пералното помещение


Пералнята и сушилнята са вместени под дългата и тясна работна маса, за да могат дрехите да се сгънат веднага след изваждането им. Най-необходимите неща са подредени върху плота, а останалите вещи са разпределени по рафтовете на стената. Когато не се използват, двата електроуреда са скрити зад практичните завески на корниз, монтиран в горната част на работната маса.


Организационен център

Практични идеи за пералното помещение

Обикновеният шкаф, боядисан в ярък цвят, е превърнат в компактен организационен център за прането. Върху рафтовете му са подредени препаратите за изпиране, кошници с аксесоари и дори лост със закачалки за ризите.

Практични идеи за пералното помещение


Встрани от шкафа е монтирана малка сгъваема дъска за гладене, която може да се прибере към него след употреба. Дъската се разгъва върху металната основа, захваната за стената на шкафа, и се завърта на 90 градуса, за да се използва за гладене.

Практични идеи за пералното помещение


Под един от рафтовете на шкафа е монтиран семпъл плот за сгъване на дрехите. Плотът е поставен върху метални релси, така че може да се изважда и прибира след употреба. Той, както и целият шкаф, е боядисан с висококачествена боя, върху която е нанесено издръжливо измиващо се покритие.


Стена за ризите


Практични идеи за пералното помещение

Увеличете функционалността на пералното помещение, като използвате стените на стаята и на шкафовете, за да монтирате върху тях закачалки. На закачалките можете да окачвате деликатните дрехи да съхнат, за да не се измачкват – ризи, копринени материи, поли и прочее. Когато са сухи, дрехите могат да се подредят директно в гардероба, както са на закачалките.


Шкаф за прането


Практични идеи за пералното помещение

Превърнете стария гардероб в станция за прането, като преподредите рафтовете в него, махнете част от тях или поставите допълнителни. Използвайте тези рафтове, за да съхранявате перилните препарати, ютията, сгънатите дрехи и прочее. Използвайте и пространството върху вратичките на шкафа, като окачите част от вещите там, включително и дъска за съобщения, на която да записвате важна информация. В долната част на гардероба можете да поставите два коша за пране – един за цветните и един за белите дрехи.


Перален център


Практични идеи за пералното помещение

Ако разполагате с малко повече място и доста повече вещи, използвайте голям шкаф, който да превърнете в истински център за пране. В долната част на шкафа могат да се вместят пералнята и сушилнята, а върху рафтовете на шкафчетата встрани могат да се съхраняват всички препарати и аксесоари, необходими за изпиране и гладене на дрехите. Върху рафтовете може да се монтира и система от метални релси, върху която да се поставят плетени кошници – така достъпът до тях ще е по-бърз и лесен. От другата страна пък може да се монтира лостът за окачване на дрехите, който да се издърпва навън с едно движение и да се прибира навътре, когато не е нужен. Същото важи и за дъската за гладене, която може да бъде прибрана вътре в шкафа или пък може да се монтира на един от страничните му панели.


Малък и практичен кът


Практични идеи за пералното помещение

За този кът е достатъчен един свободен ъгъл от стаята – тук може да се събере компактен шкаф, до който да стои пералнята, а над тях да се монтира плот за сгъване на дрехите. Самият шкаф също може да се реорганизира – върху рафтовете му могат да се поставят препаратите и аксесоарите за пране и гладене, както и кошници с част от вещите.

Практични идеи за пералното помещение Практични идеи за пералното помещение
 

Дъската за гладене пък може да се монтира върху подвижен рафт, който да се издърпва напред върху метални релси и да се прибира навътре, когато не се използва. Над шкафа пък може да се постави система от рафтове с метален лост за окачване на дрехи.


Компактна сушилня


Практични идеи за пералното помещение

Ако не разполагате с достатъчно място, използвайте практична сушилня, която се монтира директно върху стената и се разтяга навън, за да осигури предостатъчно място за мокрите дрехи. Когато не се използва, сушилнята се прибира навътре и се превръща в компактно съоръжение с дебелина само няколко сантиметра.

Практични идеи за пералното помещение


Ето и друг вариант за компактна сушилня, монтирана на стената – решетка, която се прибира към основата или се отваря навън, за да осигури няколко лоста за сушене на дрехите. Вижте повече за проекта тук.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
баня, перално помещение, практични идеи, сушилня, гладене

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg