фирми продукти
представяме
работа
 
Антре за всеки вкус

Независимо от това колко голям е Вашият дом, в него винаги можете да оформите функционално антре. Ето няколко идеи в тази посока, които да Ви вдъхновят за Вашия собствен дом.


1. Спретнат дизайн

антрета

Мястото встрани от входната врата е идеално за оформянето на кът за връхните дрехи и аксесоарите. В малката ниша на стената може да се вмести практична пейка за сядане, а върху ламперията могат да се монтират няколко закачалки. Това е напълно достатъчно, за да се оформи малко антре, в което да се преобувате и преобличате на влизане и излизане от вкъщи.


2. Двустранен кът - антре

антрета

Създайте симетричен дизайн на антрето, за да получите не само красив интериор, но и двойна функционалност. Две малки тапицирани пейки с рафт за вещите, поставени от двете страни на практична масичка, са напълно достатъчни, ако разполагате само с една свободна стена в коридора. Над пейките са поставени две еднакви закачалки, на които да се държат връхните дрехи, чантите, шапките и прочее аксесоари. Във вътрешността на всяка пейка има плетена кошничка, в която да се съхраняват всякакви предмети, включително топки за игра, шалове, дори обувки. Малки предмети, каквито са например ключовете и телефоните, могат да се съхраняват върху масичката, която е и място за декорацията и над която е поставено голямо огледало.


3. Лесен преход

антрета

Малката ниша в стената, между двете врати, е достатъчна, за да побере кокетна тапицирана пейка със закачалка, Във вътрешността на пейката могат да се съберат няколко плетени кошнички за съхранение на част от вещите. Семпъл, но ефективен, този дизайн е подходящ дори за малкото антре и може да се вмести в едната част на коридора.


4. Семпъл кът

антрета

Ако коридорът Ви е наистина малък и в него няма никакво място за цяло обзавеждане, поставете върху стените само няколко семпли закачалки (вижте тук един лесен проект за подвижна закачалка за антре). Те ще са достатъчни, за да съхраняват връхните дрехи, чантите и аксесоарите, особено ако разполагате с вграден гардероб и шкаф за обувки на друго място в дома си.


5. Висок шкаф за антрето

антрета

Макар да събира по-голяма част от вещите в антрето, този отворен шкаф не заема много място, тъй като оползотворява пространството във височина. Шкафът разполага с множество отделения и рафтове, в които вещите могат да се организират в големи плетени кошници, върху закачалките или в затворените шкафчета в най-горната част, където могат да се съхраняват по-рядко използваните аксесоари.


антрета антрета

В шкафа има специални отделения за обувките – те могат да се направят единични или двойни, за да събират цял чифт. По този начин те се виждат с един поглед, за да не губите ценно време рано сутринта. Топките, ръкавиците, шапките и прочее вещи пък могат да се съхраняват в плетените кошници, поставени в най-долната част на шкафа.


6. Рафтове над главата

антрета

Ако имате твърде много вещи в антрето, използвайте мястото към тавана. Тук например целият кът е вграден в ниша до входната врата – цялата система представлява едно цяло, включващо пейка с шкафове, стена със закачалки и шкаф с рафтове в горната част. Вещите могат да се поставят директно върху рафтовете или да се съберат в кошници, като в най-горната част се поставят най-рядко използваните аксесоари.


7. Скрити шкафове

антрета

Ако имате възможност, скрийте шкафа за антрето зад вратички – това е възможно, ако конструкцията на дома Ви е подходяща за оформянето на вградени ниши в стената (или вече разполагате с такива). Така коридорът Ви не само ще изглежда по-подреден, но и няма да отделяте в него допълнително място за антре.


8. Масичка с чекмеджета

антрета

Ако не разполагате с достатъчно място в коридора или пък имате отделен гардероб на друго място в дома си, достатъчно е да обзаведете антрето с висока масичка, поставена до стената. За да съберете повече неща в нея, добре е да изберете мебел с повече чекмеджета, а под масата можете да поставите плетени кошници за аксесоари и да ги скриете със завески.


9. Рафтче на стената

антрета

За съвсем миниатюрните коридорчета също има решение – рафтче, монтирано върху стената с метални скоби. То е достатъчно да побере телефоните, ключовете и дори неголямо огледало.


10. Шкаф и пейка

антрета

Високият до тавана шкаф с рафтове и закачалки може да побере почти всички вещи в коридора, включително обувките, връхните дрехи и аксесоарите. Поставената до него пейка-шкаф, която се намира под прозореца, пък е удобно място за сядане, докато се преобувате. Целият ъгъл на антрето заема съвсем малко място, като едновременно с това използва пространството максимално.


11. Практичен параван

антрета

Ако не разполагате с отделен коридор, а всекидневната или пък кухнята започва още от входната врата, създайте практичен разделител за помещенията от 3 високи шкафа. Подредете шкафовете един до друг, като средният може да бъде обърнат в противоположната посока на останалите два, за да го използвате по предназначение. Бонус при този проект е, че можете да използвате шкафовете и в двете помещения, а върху гърбовете им можете да инсталирате закачалки. Вижте повече за проекта тук.


12. Място за всички вещи

антрета

Създайте до входната врата истински организационен център с шкафчета, чекмеджета, рафтове и вградена пейка. Те ще съберат всякакъв вид вещи, включително обувки, връхни дрехи и аксесоари.


13. Антре на верандата

антрета

Ако живеете в къща или имате вила, спестете място през лятото, като организирате антрето на верандата. Достатъчно е да го обзаведете с градинска пейка и няколко закачалки.


14. Вградена ниша с арка

антрета

Малкото коридорче ще изглежда спретнато и подредено, ако организирате антрето в единия край, във вградена в стената ниша. Достатъчно е да използвате долната част на нишата за пейка, а вътре в нея да монтирате няколко закачалки.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
антре, коридор, гардероб, вградени гардероби, ниши

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg