фирми продукти
представяме
работа
 
Практична поставка за стайните растения

Независимо дали искате да я използвате у дома, на терасата или в градината, тази функционална поставка на два етажа ще Ви помогне да организирате растенията си.

поставка за растенията

С помощта на лесната за направа поставка не само ще изложите растенията си на показ, но и ще ги организирате така, че те да заемат по-малко място и да бъдат по-достъпни за поливане.


Необходими материали:

* 2 парчета шперплат – 55 х 55 см.
* ножче за ажурна резба
* 1 дъска за скоба, с дължина 115 см (2 х 7 см.)
* 8 дъски за рафтовете, с дължина 122 см. (2 х 7 см.)
* дрелка с бургия за зинкероване
* линийка и молив
* винтове от неръждаема стомана (4 см.)
* лепило за дърво


Необходими материали:

1. Направете основата за поставката – свалете схемата по-долу и я използвайте, за да изрежете с трион за ажурна резба двете дъски от шперплат (изрежете ги огледално).

поставка за растенията

2. Използвайте дъската с дължина 115 см. за скоба, като я монтирате към гърба на двете парчета шперплат с няколко винта.

3. Използвайте дрелката, за да зенкеровате предварително дъските за рафтчетата на поставката, като разполагате дупките на 4 см. от ръба на всяка дъска. Това ще попречи на дървесината да се нацепи при монтирането на винтовете.

4. Започвайки от долния етаж на поставката, нанесете лепило за дърво върху ръба на основата (в задната й част) и поставете отгоре една от дъските. Центрирайте дъската и я монтирайте към основата с винтове. Следващата дъска поставен на разстояние 10-15 мм от първата, като отново използвате лепило и винтове, за да я монтирате на място. Повторете процедурата и с останалите две дъски за първото ниво на поставката. Най-предната дъска трябва да стърчи пред ръба на основата с 10-ина милиметра.

5. За горното ниво на поставката поставете първата дъска напречно на основата, така че тя да стърчи с 2 см от задната част на нивото. Използвайте лепило и винтове, за да я монтирате на мястото й. Оставете 10-15 мм разстояние и поставете по същия начин останалите 3 дъски. В предната част дъската също трябва бъде с 10-ина милиметра по-напред от ръба на основата.

6. Ако желаете, можете да боядисате или лакирате готовата поставка, или да обработите дървесината с препарат за дърво, който да я направи подходяща за екстериорна употреба.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
поставка за растения, градина, тераса, саксии, стайни растения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg