фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна декорация с шаблон за спалнята

Превърнете обикновените едноцветни завеси в спалнята в красив акцент за интериора. Създайте ефектно повторение на щампите, като декорирате със същите мотиви и завивките на леглото. Можете да използвате показаната техника, за да оформите по сходен начин и други елементи в помещението (декоративни възглавнички, килими и прочее), за да създадете повтарящ се акцент.

декорация с шаблон

Що се отнася до формите и цветовете на щампите, те зависят от Вашия вкус и от вече съществуващата цветова палитра в интериора. Тук е показан проект с щампи в синьо, пурпурно и жълто-зелено, върху основа от бял едноцветен плат. Предварително изперете и изгладете тъканите, които ще декорирате, за да отстраните гънките по тях.

декорация с шаблон


Необходими материали:

* завеси, завивки за легло, декоративни възглавнички и прочее аксесоари от едноцветна тъкан в светъл нюанс
* боя за тъкани – тук са използвани 3 нюанса на пурпурно-синьото и 2 нюанса на жълто-зеленото)
* милиметрова хартия
* макетно ножче
* кухненска гъба
* ножици
* лист гъвкава прозрачна пластмаса 
* малък валяк за боя (7 см.) или широка четка за шаблони

декорация с шаблон
Шаблон 1

декорация с шаблон
Шаблон 2

декорация с шаблон
Шаблон 3


Инструкции:

1. Изберете желания десен или свалете схемите по-горе – оразмерете ги и ги пуснете на принтера. Трасирайте формите върху милиметрова или обикновена хартия, и ги изрежете с макетно ножче, оставяйки по 5-6 мм толеранс отстрани, и без да отрязвате детайлите.

декорация с шаблон

2. Поставете хартиения шаблон върху суха домакинска гъба и го очертайте по контурите с маркер. Изрежете формата с ножица, за да оформите щампата за основата на десена.

3. За да направите шаблона, очертайте с фин маркер формата, заедно с детайлите, върху парче прозрачна пластмаса. Изрежете по контурите с макетно ножче, като не забравяте, че изрязаните места ще бъдат оцветени от боята.

4. Излейте малко от избрания цвят боя (по-светлия нюанс) в чинийка за еднократна употреба. Поставете тъканта на равна плоскост и я изгладете с ръце. Потопете щампата от домакинска гъба в боята и я напоете добре, но не прекомерно. Внимателно избършете излишъка в хартиена кърпа и притиснете гъбата към желаното място върху плата. Когато получите равномерна щампа, продължете със следващото място върху тъканта. Когато щамповате цялата повърхност, оставете боята да изсъхне.

декорация с шаблон

5. За да създадете детайлите на декорацията, използвайте пластмасовия шаблон и по-тъмния нюанс на избрания цвят боя за тъкани. Поставете шаблона точно върху вече създадената светла основа и нанесете боята с валяка, като внимавате тя да не се разтече отдолу. Внимателно махнете шаблона и оставете боята да изсъхне. Повторете същата процедура и с останалите десени, наслагвайки детайлите от по-тъмната боя върху по-светлата основа. Редувайте десените, за да получите цялостна декорация с желаната гъстота.

декорация с шаблон


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
шаблони, спалня, завеси, декоративни щампи, боя за тъкани

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg