фирми продукти
представяме
работа
 
Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан

Този просторен апартамент вероятно въплъщава на едно място всички летни мечти – много слънце, лукс, светлина и безкрайните сини води на океана. Апартаментът е с площ 140 кв.м, намира се в Маями и служи като ваканционен дом на нюйоркския дизайнер Джон Барман. Той е разположен на 15-я етаж на висока луксозна сграда и е с двойна височина на таваните.

Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан

Това, което привлича дизайнера в неговия нов дом, е спиращата дъха гледка през огромните прозорци и "специалното" усещане, което изпитва, когато го вижда за пръв път. С окото на специалист, Барман веднага съзира големия потенциал на интериора, макар той да не е напълно разгърнат. По-късно се залавя сам с редизайна на апартамента и го превръща във въплъщение на своята страст към стила на 70-те. За да се максимализира усещането за светлина в помещенията, дизайнерът боядисва всички стени в бяло и избира обзавеждане в предимно светли нюанси.


* Преди Барман да се захване с редизайна на апартамента, той е разделен на "кутийки" чрез високи стени. За да се отвори пространството визуално, дизайнерът премахва стените и ги заменя с високи до тавана плъзгащи се врати. Така от всяко помещение се открива чудесна гледка към океана. Всекидневната е обзаведена с мебелировка в стил 50-те, като мебелите и аксесоарите са подбрани в ярки нюанси, които ярко контрастират върху искрящо белия фон. Тази експлозия от цветове компенсира цялостната неутрална палитра, избрана за дизайна на апартамента.

Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан


* Високите плъзгащи се врати отделят всекидневната от гостната, която е превърната в студио. За тапицериите и настилките дизайнерът избира само качествени материи, които да са устойчиви на избледняване под влиянието на силните слънчеви лъчи и соления въздух. За осветлението пък са подбрани семпли, но много ефектни ажурни сфери, които деликатно пропускат светлината и омекотяват нейната интензивност.

Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан


* Кухнята е вместена в ниша встрани от всекидневната. Тя е решена изцяло в бяло, а обзавеждането е семпло и минималистично. За да изглежда интериорът още по-спретнат, дизайнерът вгражда всички уреди, така че те да се слеят с общия дизайн на кухнята. Осветлението е обилно и е оформено на пластове, така че светлината да идва от няколко страни. Що се отнася до конструкцията на интериора, с премахването на кухненската стена Барман постига много повече от визуална промяна – преди трансформацията първото нещо, което се е забелязвало при влизане в апартамента е била стената, а впоследствие пред влизащия се открива единствено зашеметяващата гледка през прозорците.

Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан


* Просторната спалня е изпълнена със светлина, а искрящо бялата палитра създава усещане за лекота и спокойствие. За да не стане интериорът твърде безличен, дизайнерът е добавил няколко ненатрапчиви детайла в ярки цветове. Семплото като дизайн легло е поставено близо до прозорците, декорирани с високи вертикални щори в нежносиньо. Помещението е свързано пряко с всекидневната и кухнята чрез тясно коридорче.

Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан


* Светлата и уютна баня разполага с просторна тераса, от която се разкрива обширна панорама към океана и която обхваща периферията на целия апартамент. За да създаде усещане за повече пространство, Барман премахва съществуващия окачен таван и открива двойните прозорци. Банята е облицована с искрящо бели керамични плочки, които са сякаш продължение на белите мебели в помещението. Стъклените панели на душа пропускат светлината, а огромното огледало я отразява и разпръсква из интериора, създавайки максимално усещане за простор и лекота.

Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан


* Втората спалня е превърната в комбинация между гостна и студио за работа. Помещението е отделено от останалите стаи чрез яркожълтата плъзгаща се врата. И тук, както в останалите интериори, неутралната палитра е допълнена от пръски в ярки цветове – жълто, синьо-зелено и червено.

Летни интериорни изкушения: Слънце, светлина и безкраен океан


Източник: architecturaldigest.com







27 август 2010 18:29 | Слънце, светлина и безкраен океан
От: ПЛАМО
Красота и прекрасен дом на нюйоркския дизайнер Джон Барман! Късмет!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, обзавеждане, декорация, Маями, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg